Реклама / Ads
2| 5067 |16.09.2009 НОВИНИ

Маргините към журналисти: Ние сме голям отбор

.
Братята Маргини
"Ние сме голям отбор", с тези думи братята Маргини - Красимир и Николай Маринови се обърнаха към журналисти, като ги призоваха да им освободят повече място на предните пейки преди заседанието на процеса срещу тях.
 
Днес Софийски градски съд не даде ход на делото, поради тежкото здравословно състояние на друг подсъдим - Иво Карагеоргиев. Любомир Владимиров, защитник на подсъдимия, е внесъл в съда документи от болничното заведние "Токуда", според които клиентът му е с влошено здравословно състояние и е на домашно лечение. Досегашните грижи не са се оказали ползотворни и са нужни нови интервенции, твърди защитникът. Адвокатите на подсъдимите поискаха днес и спиране на процеса, което беше отхвърлено от съда.

Това развитие, което за пореден път отложи процеса, вбеси прокурорите по делото Николай Кокинов и Роман Василев и те поискаха да се направи нова експертиза на здравословното състояние на Карагеоргиев. В нея да участват различни специалисти, настояха прокурорите. Обвинителите изразиха съмнение пред медиите как се издържа Карагеоргиев? Те имали доказателства, че здравословното състояние на подсъдимия не било толкова тежко, като припомниха, че през ноември миналата година, той е задържан за обир на банкомат.

"Клиентът ми ползва здравни осигуровки от съпругата си, операцията му бе изцяло поета от здравната каса, а по темата за обира на банкомат е задържан съвсем случайно при проверка, като не е теглил от машината", обясни нещата адвокат Владимиров.

В крайна сметка, съдът прие да се направи нова експертиза на здравословното състояние на подсъдимия, като в нея ще участват двама кардиолози и един съдебен лекар, различни от досегашните вещи лица. Ще се изиска и информация, дали е редно Карагеоргиев да е пуснат за домашно лечение, както и ще се изпрати допитване до НОИ как се осигурява подсъдимия и колко болнични листиове е ползвал. Това се налага поради факта, че прокурорите тези дни са изградили съмнения, че медицинските, които са ползвани не са достоверни.
Следващото заседание бе насрочено за 30 септември.

Frognews.bg припомня, че на 31 октомври 2005 година прокуратурата повдига срещу братята Красимир и Николай Маринови, братята Иво и Светлин Карагеоргиеви и Веселин Тошев обвинения за подготовка на убийство на бизнесмените Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов, и о.р. ген. Любен Гоцев; участие в организирана престъпна група и за незаконно притежание на оръжие.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7676 |03.09.2009 Фондация Българска Памет направи голямо дарение в Молдова . 4| 5073 |01.09.2009 Голямата лъжа на Станишев . 5| 4688 |26.08.2009 Броят на общинските съветници е безумно голям . 19| 13470 |15.08.2009 Християните празнуват Голяма Богородица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads