Реклама / Ads
33| 5304 |29.06.2013 НОВИНИ

Мария Капон: Нов Изборен кодекс може да се прави 4 г.

.
Източник: НТВ
Искам да ви пипна всички по челата, за да проверя дали сте политически трупове. Така Люба Кулезич посрещна гостите си Прошко Прошков, Мария Капон и Красимир Каракачанов в студиото "На светло".
 

Във Великобритания субсидии се дават само на опозиционните партии, коментира обсъжданията в правната комисия за отнемане на субсидиите на непопадналите в парламента партии лидерът на ЕНП Мария Капон. Според нея логиката е да се намаляват субсидиите на парламентарно представените сили.

Искат да спестят 3 млн. лева от извънпарламентарните партии, но си оставят техните милиони, възмути се и Красимир Каракачанов, лидерът на ВМРО на намеренията да бъдат лишени от средствата.

Гражданите, които протестират, искат по-облекчени условия, за да издигат свои кандидати. Партиите затягаха Изборния закон, за да не се появят нови политически субекти. На всички е ясно, че искането за орязването на субсидиите за малките партии е искане на Волен Сидеров.

На въпрос защо парламентът кляка на Сидеров и удря малките партии, Прошко Прошков от България за гражданите заяви, че ако се махнат субсидиите на парламентарните партии ще се спестят 60 млн. лева, а ако се премахнат за извънпарламентарните ще се спестят 30 млн. лева. "Това правителство трябва да си отиде веднага, защото са в ръцете на нещо абсурдно наречено Волен Сидеров, а това не може да е така", каза още той.

"Като виждам поведението на "Атака" в сегашния парламент ми е ясно, че те предпочитат ДПС пред патриотичния блок, който предложих да сформираме още преди година", заяви лидерът на ВМРО. По думите му, ако управляващите искат да спестят пари от субсидиите за партиите - да ги премахнат за всички. Правителството няма намерение да прави честен закон за изборите, смята още той.

Инстинкта на протестиращите им казва „отивай и протестирай, недей да си правиш тънки сметки”. Защо едни млади момичета и момчета като застанат пред ефир, говорят по-разбираемо от политиците, попита Прошко Прошков.

Инстинкта на Мария Капон подсказва, че това правителство трябва да си ходи. Тя предупреди, че нов Избирателен кодекс може да се прави 4 години. Трябва да има срокове. Краткосрочната прогноза на Мария Капон е, че категорично предстоят предсрочни избори. Според Прошков това ще се случи най-късно до есента.  

На обществото не му е ясно на къде искаме да вървим и какви цели да си поставим, а сценариите вече действат, изрази притеснение Каракачанов.

Меглена Кунева си подаде оставката. Тя е единственият човек, който не каза една лоша дума за представителите в дясно, изтъкна Прошко Прошков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 7822 |21.06.2013 Марияна Банчева: Аз подписах да отпадне “Майце си”, не съжалявам! . 56| 6132 |19.06.2013 Мая Манолова: Хората искат ясни правила в новия Изборен кодекс . 42| 5971 |18.06.2013 Манолова щяла да пише нов изборен кодекс с гражданите . 3| 6955 |09.06.2013 Мария Шушкова е арестуваната българка в Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads