Реклама / Ads
3| 4064 |28.09.2016 НОВИНИ

Мария Капон: Очаквам оставката на Даниел Митов

.
Мария Капон
Българското правителство демонстрира изключително безсилие във външната си политика и в способността си да отстоява националните интереси при номинацията и лобирането в полза на българския кандидат за генерален секретар на ООН. Двойнствената позиция на членове на кабинета подсказват лутане, объркани приоритети и желание да се угоди на всички, освен на българския национален интерес, заяви Мария Капон от Единна народна партия.
 

В рамките на изминалите пет гласувания, на които не присъстват, не се явяват и не се оценяват кандидатите, а се гласува за определената държава, съобразно кампанията, провеждана от определената държава, смятам за логично и естествено да бъде поискана оставката на външния министър Даниел Митов, заяви Мария Капон пред БГНЕС. Той и екипът му носят отговорността за провеждане на кампанията на българската кандидатура и нейния успех. Оценката на министър-председателя трябва да бъде съотнесена към дейността на тази група и това политическо лице, което носи отговорността за представянето на страната ни.

 

Простата логика показва, че един и същ кандидат се оказа както на 5-то, така и на 3-то, така и на 6-то място. В този период не се е променила нито неговата биография, нито дипломатическите му качества, нито други характеристики на личността, която беше издигната. Очевидно проблемът е в кампанията, или в антикампанията, произлизаща от среди близки до управляващите или от самите управляващи. Липсата на консолидирана позиция отново е вина на българското външно министерство и персонално на външния министър.

 

Премиерът Борисов изтъкна усилията, които той лично е положил, но не чухме нищо в рамките на изминалата половин година за усилията на българското Външно министерство и респективно за неуспеха, както каза премиерът Борисов, на българската номинация. Очаквам ясно поемане на политическа отговорност, а не прехвърляне на артикулираната вина извън рамките на отговорността на държавата и нейните официални представители, каза още Мария Капон.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4117 |21.09.2016 Мария Капон: Плащаме на сляпо на Москва . 0| 5230 |23.08.2016 Капон: Пожарът на Тютюневите складове е клада на алчността . 0| 4495 |11.08.2016 Таткото на убитата Вероника: Непрекъснато очакваме да я видим . 0| 7348 |30.07.2016 Адвокат: Насилникът на Мария извадил зъбите на друга жена с клещи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads