Реклама / Ads
7| 5796 |12.06.2014 НОВИНИ

Мария Капон пред Фрог: Никоя партия не иска кабинета да падне

.
Трябва ли да имаме избори през юли и имаме ли алтернатива на сегашното управление, на тези въпроси отговори пред Фрог нюз лидерът на Единна народна партия Мария Капон. По думите й „има достатъчно политически субекти на терена, с по-почтена биография и възможности”, готови да влязат във властта.
 


Интервю на Даниела Николова


- Госпожо Капон, ще мине ли петият вот на недоверие към правителството?

 

- Най-вероятно не, защото нито една от политическите сили, включително искащите вота, нямат в момента интерес утре този кабинет да падне. Имат интерес „вдругиден“ да се случи, но това ще се изясни на консултациите при президента на Републиката.


- С какво той ще бъде полезен и има ли смисъл от него?


- Би имало смисъл, ако в рамките на този дебат беше отчетена важността на споразумението с Европейската комисия за разпределението на евросредствата в следващия програмен период и акцентите в бюджетната процедура за финансовата 2015 г. Вместо това отново гледахме подготовка на фенове за Световното първенство по футбол в пленарна зала.

 

- Изненада ли ви заговарянето на Сергей Станишев за предсрочни избори?

 

- Не, защото това беше логичен ход, а бързите срокове, които поиска, макар и да са възможни по Конституция и по закон, дават шанс за изработване именно на тези два ключови документа, за които Ви говорих току-що. Така страната ни ще претърпи по-малко щети, а следващият, който ще управлява, ще има по-ясен хоризонт. В този смисъл изказването на Станишев е с повече отговорности към държавата, отколкото със страсти към партията му.

 

- Скараха ли се БСП и ДПС по повод изборите?

 

- Очевидно, но преди това се скараха за друго, а именно как да консумират властта. Въпросът с изборите е последствие.


- „Южен поток” ли бе последната капка, която преля чашата на търпението? 

 

- „Южен поток“ не е капка, а цялата чаша на търпението и именно тук е заровено дълбокото разминаване в интересите на кръговете, които стоят зад едната и зад другата партия. Става въпрос за голямо политическо влияние и за сериозен финансов интерес, сравним с обира на държавни пари от аферата „Белене“.

 

- Необходима ли е оставката на Станишев от председателското място в партията?

 

- Това е въпрос на БСП и лично на г-н Станишев и е некоректно аз да давам подобни съвети.


- Как виждате бъдещето управление на страната? Ще има ли пак тройна коалиция?

 

- Напълно е възможно, но това зависи основно от хората, които гласуват. В техните ръце е решението дали трябва да ги управляват тези, които те не харесваха и прогониха с камъни или тези, които днес си тръгват от власт. Те трябва да решат това ли са примамливите алтернативи за България. И, повярвайте ми, отговорът не е в обичайната за страната ни фраза: Ами, няма кой. Има достатъчно политически субекти на терена, с по-почтена биография и възможности. Защото, когато отговориш: „Няма кой“, после обикаляш по улиците и задаваш въпроса: „Кой“! 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 81| 8568 |12.06.2014 Местан, много рязък: Цинично, нечистоплътно е да се иска задължителен вот заради по-висока представителност . 43| 10474 |11.06.2014 Д-р К. Тренчев пред Фрог: Със служебно правителство изпадаме в безвремие . 3| 4955 |11.06.2014 Цачева предлага сделка за петия вот на недоверие . 29| 5748 |10.06.2014 Паскалев:Дъбов да се маха от предизборния щаб на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads