Реклама / Ads
53| 6545 |10.09.2011 НОВИНИ

Мария Капон се включи в надпреварата за президент

.
Мария Капон
Още една жена политик се включи в битката за креслото на "Дондуков" 2. Председателят на Единна народна партия Мария Капон се кандидатира за президент. В събота сутринта тя написа обръщение до приятелите си.
 

"Мнозина приятели се опитаха да ме спрат. Казаха ми: "Мария, зад другите стоят големи, стари партии, огромни финансови ресурси, интереси, част от държавната машина, защо се подлагаш на всичко това? Нали знаеш какъв ще е резултатът? Трябва ли да изпиташ страдание, изправена срещу всичко това, което обикновено обобщаваме с думата статукво?!"

Дадох си сметка, че са прави в голяма степен, но не докрай... Защото и най-дългият път започва с първата крачка, която трябва да бъде направена... Иначе няма да сме спокойни пред съвестта си. Иначе ще се превърнем в обикновени коментатори на живота си"...

Ето с тези думи стартира участието си президентския пост Мария Капон.

Кандидатирам се за президент, защото вярвам, че в политиката е важна каузата, а единството и достойнството на нацията са достатъчно важна кауза. Това ме мотивира силно и вярвам, че ще бъда разбрана правилно, заяви Капон. Според нея президентът има власт и инструменти, за да работи за връщане на националните ценности “свобода”, “просвещение” и “достойнство” като обединители на желанието ни да изграждаме заедно общата българска съдба.


Вицепрезидентът на ЕНП ще бъде обявен в понеделник, когато двойката ще се регистрира в ЦИК. Според запознати, това щял да бъде полк. Николай Кисьов, който е бивш командир на военния ни контингент в Сараево.

 

Визитка:

 

Мария Капон е от Пловдив. Завършила е лицей “Виктор Юго” в Мароко и езикова гимназия „Г. Кирков” в Пловдив. Магистър е по Продуктов маркетинг от Университета “Лудвиг Максимилиан” в Мюнхен, Германия. Има завършени специализации в Германия, САЩ, Япония, Шри Ланка, Англия и др.

Владее писмено и говоримо френски, английски, немски, испански и руски.

Омъжена, с едно дете.

В момента е изпълнителен директор на „Фернет България”, гр. Пловдив.

Председател на Единната народна партия.

Била е народен представител в 40-то Народно събрание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 50| 5229 |22.08.2011 Баба Мария пише писмо на Бойко . 34| 5343 |17.08.2011 Капон-Дал в комбина на президентските избори . 42| 6600 |22.07.2011 Царистите "пускат" Каролев в надпреварата за кмет на София . 6| 5477 |05.02.2011 И. Калфин: България трябва да се включи в Европейския пакт за конкурентоспособност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads