Реклама / Ads
3| 5187 |09.10.2019 НОВИНИ

Мария Стоянова: Нямаше как да гласувам за Кошлуков, защото е партийно зависим

.
Мария Стоянова
Не изглежда колегиално това, което ми се случи. Цялата си работа и живот преместих в друга държава, а накрая останах без работа. Това каза в „Честно казано с Люба Кулезич“ Мария Стоянова, която беше отстранена като кореспондент на БНТ в Германия.
 

Вие знаете, че аз се намирам на 2000 км. от България.  Няма как да долавям настроенията по коридорите.  Там си вършиш работата до второ нареждане. В цялата какафония бе направено опит да се внуши, че съм на луксозна позиция.  става въпрос за трудна и отговорна работа. За това и кореспондентите са малко. Трябва да познаваш историята на дадената държава, за да анализираш какво се случва там. Дразнеше ме снизходителното отношение на германците. Това беше един от акцентите там и тук. Опитвах се да превеждам какво се случва в страната.

 

От германска гледна точка, България е една стабилна държава. Нашите протести не достигат до германската аудитория. За да направим така, че да достигаме до Германия, се изисква много работа. Ние не сме негативни образи там.

 

Неудобно ми е да обяснявам, че не съм камила. Никой в бюджетната сфера на България не получава шестцифрени суми. Преди Коко Каменаров да бъде директор на БНТ, аз осем години и половина съм била кореспондент на БНТ в Германия. Избрана съм в СЕМ от квотата на президента Плевнелиев. Аз спечелих мястото в СЕМ с конкурс.

 

Аз няма как да съм знаела, че Каменаров е подсъдим. Внезапно след като беше избран, за съжаление стана ясно това. Той беше човек от нюзрума. Хората работеха без страх. Нямаше как да предвидя какво ще се случи след това.  Когато изтече моят мандат, се върнах в нюзрума на БНТ. Занимавах се с международните събития. За съжаление сега в медийният сектор не сме в състояние а се гордеем с това, което се случва.

 

Не го подозирам Емил Кошлуков в нищо, разговарях с него в СЕМ. Там става въпрос за вписване в трудовата му книжка за трудов опит в телевизия Алфа. Така пише в трудовата му книжка. Ако има документна врътка, то тя се отнася до волен Сидеров. Така, че той да си каже изречението докрай. Кошлуков е бил депутат. Няма как да гласувам за човек, който е партийно зависим. 

 

Имам две възможности-да търся правата си в Берлин или в София. Предстои да уточня. Какво ще правя не знам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3722 |01.10.2019 Одобриха Мария Габриел за втори мандат като еврокомисар . 7| 3928 |01.10.2019 Иво Христов към Мария Габриел: Отделете повече средства за учените и университетите в Източна Европа . 0| 3822 |30.09.2019 Започна изслушването Мария Габриел в Европейския парламент . 5| 3775 |30.09.2019 ЕП изслушва Мария Габриел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads