Реклама / Ads
3| 12014 |27.09.2019 НОВИНИ

Марияна Николова: Спряна е работата по Националната стратегия за детето

.
Марияна Николова
Не съществува стратегия за семейството и детето, има проект на Националната стратегия за детето / 2019 г. - 2030 г. /, който е спрян, не е факт във правния мир.
 

Това каза по време на парламентарен контрол вицепремиерът Марияна Николова. Тя отговори на питане на народния представител Павел Шопов относно стратегията за семейството и детето.

 

В подготовката на проекта са участвали, редица държавни ведомства, депутати, експерти различни области, социолози, политолози, представители на висши училища и на неправителствения фактор. Децата също са били включени в процеса на консултиране, посочи Марияна Николова. Тя подробно обясни процеса на възлагане и дейностите по проекта. Работата по проекта е започнала със заповед на председателя на Държавната агенция за защита на детето, след изтичане на периода на предишната Национална стратегия за защита на детето 2008 - 2018 година. Целта на проекта е да да бъде съобразен с приоритетите на правителството, с ангажиментите на държавата ни като член на Европейския съюз и с глобалните цели за устойчиво развитие на ООН, посочи Марияна Николова, цитирана от novini.bg.

 

Документът е публикуван за обществено обсъждане в началото но 2019 година. Заради значителния брой отрицателни становища проектът е спрян, не е даван никакъв ход на междуведомствена съгласувателна процедура и не е внасян за разглеждане от Министерския съвет, каза Николова.

 

Павел Шопов посочи, че такъв документ има и по него е работено дълго време без обществото да е разбрало. По подобни документи се работи " на тъмно и вероломно, за да бъдат набързо приети", заяви той. Основният въпрос е кой финансира проекта за тази стратегия, заяви народният представител. Гражданите и Светия синод протестираха против този проект, припомни Шопов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4980 |20.08.2019 Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурността . 0| 4055 |06.06.2019 Марияна Кукушева: Хлябът от сивия сектор все повече навлиза в детските заведения . 3| 7059 |11.05.2019 Протестиращи: Националната стратегия за детето уж е спряна, ама не е . 1| 4176 |03.05.2019 Д-р Гергана Николова: Увеличават се респираторните инфекции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads