Реклама / Ads
0| 3635 |15.02.2017 НОВИНИ

Марин льо Пен и Найджъл Фарадж бламират СЕТА, Пирински ги подкрепя

.
Марин льо Пен
Евродепутатите гласуват споразумението за свободна търговия между Канада и ЕС. Парламентарните групи отново влязоха в спор относно фактите в текста и дали той защитава правата и здравето на потребителите.
 

Групите на националистите и евроскептиците, водени от французите на Марин льо Пен и на британците на Найджъл Фарадж, заявиха, че СЕТА е пагубно за европейците. Крайната левица също категорично отхвърли договора, защото бил в услуга на многонационалните корпорации. Против обаче ще гласуват и проевропейски настроените „Зелени“, обяви депутатът Яник Жадо: "Кой договори това споразумение - господин Харпър-климатоскептикът, който днес съветва корпорациите, г-н Барозу, който днес съветва Голдман Сакс, бившият комисар по търговията г-н Де Гухт, който също днес съветва мултинационални компании…"

 

Българският социалист Георги Пирински от традиционната левица препоръча бламирането на СЕТА като докладчик на парламентарната Комисия по заетост и социални въпроси: "Модели и анализи на реалната икономика дават не повече от 0,018% ръст на работните места в Съюза следващите 6 до 10 години и увеличаване дългосрочната безработица. Нито една глава специално не защитава малките и средни фирми", цитира БНР.

 

Лидерът на групата на ЕНП Манфред Вебер заяви твърда подкрепа за търговския договор и обвини шефа на социалистите и демократите Джани Питела, че не контролира собствената си група, която се разделила на две по въпроса. Питела му отвърна:

 

"В нашата група цари уважение. Не сме казарма и никога няма да бъдем.

Освен либералите, традиционно скептичните британски консерватори, които са трети по численост, изненадващо подкрепиха СЕТА", каза лидерът им Сайед Камал:

 

Антикапиталистите, ето там, и антиглобалистите от другата страна - всъщност те правят най-голяма услуга на корпорациите, които с техните адвокати и лобисти се опитват да подкопаят регулаторната база, предлагана днес.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3774 |06.02.2017 Ламарина пробила черепа на жената в тунел „Ечемишка” . 3| 4233 |31.01.2017 ЕП иска Марин льо Пен да му върне 300 000 евро . 3| 3847 |24.01.2017 Марин Марковски: Обвинението срещу Дянков е за сделка . 3| 6491 |23.01.2017 Маринов: Очаква ни яростна предизборна кампания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads