Реклама / Ads
17| 4700 |02.11.2015 НОВИНИ

Ал. Маринов: БСП е на път да изчезна

.
Александър Маринов
БСП е на път да престане да съществува като реална политическа сила, чест прави на ръководството заявените оставки, коментира политологът доц. Александър Маринов, цитиран от Фокус, във връзка с проведените местни избори и изказването на Михаил Миков, че Изпълнителното бюро на БСП предоставя своите оставки на Националния съвет на партията.
 
По думите му, тази стъпка не е била много очаквана. „БСП дълго време не даваше и дума да се издума за такива стъпки. Иначе е напълно реалистична, напълно правилна стъпка. Одобрявам. Когато загубиш избори, по принцип си подаваш оставката, особено при такава драматична загуба”, заяви Маринов. „Това очевидно има нужда обаче да бъде последвано от такива оставки навсякъде в страната, където има тежка загуба. Очевидно няма такава нагласа. Слушах преди няколко дни г-н Гергов в Пловдив, който каза „Какво толкова, че сме загубили? Имаме няколко съветници по-малко, голяма работа”. Затова защо си струва да се говори за оставки.

Проблемът е, че наистина оставките сами по себе си нищо не решават. Абсолютно вярно е”, допълни той. По думите му, големият проблем пред БСП, а и не само, е че избирателите ги напускат, защото не провеждат необходимата политика. „Личностите са функция на политиката. Ако има нова политика, тя непременно иска и нови личности. Много е важно самото БСП да стигне до един достатъчно задълбочен и откровен извод защо се случва всичко това”, посочи политологът. „Каква е причината БСП да се сгромоляса? Ще ви дам един пример – на тези избори БСП взима в пъти по-малко гласове, отколкото на предишни избори. Това не е обикновена загуба, това е просто разпад. БСП е на пътя да престане да съществува като реална политическа сила. Чест прави на ръководството, че прави тази стъпка, стига да не е само театър”, коментира Маринов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4151 |27.10.2015 Тялото на изчезналия бургазлия изплува от езерото Мандра . 1| 6856 |18.09.2015 Няма следа от изчезналия плевенски бизнесмен Йоско Исаев . 0| 4516 |06.09.2015 Медицински самолет с пациент изчезна на път за Дакар . 0| 4147 |02.09.2015 От ПСС: Изчезналият на Витоша младеж може вече да не е там, но го търсим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads