Реклама / Ads
11| 14443 |26.04.2012 НОВИНИ

Марио Любенов – Заека: Невинен съм

.
Обвинения в убийството на Мирослава Марио Любенов
Единственият жив обвиняем за жестокото убийството на Мирослава Николова от Перник Марио Любенов – Заека остава в ареста. Това постанови днес състав на Софийския апелативен съд.
 

 

„Невинен съм, моите съболезнования на близките на Мирослава. Надява се рано или късно да се стигне до истинския извършител и той да понесе наказанието си. Моля, да не отхвърляте жалбата ми, само за да удовлетворите общественото мнение, защото така ще направите едно семейство нещастно”, заяви пред магистратите Заека.

 

В пледоариите си защитничката на Любенов, адвокат Диана Ангелова, поиска да му бъде наложен „домашен арест“. Тя заяви, че е установено, чрез разпечатки на телефонни разговори, че на 8 срещу 9 ноември миналата година клиентът й се е намирал в дома си в Перник, като това се потвърждава и от показанията на неговата майка, съпругата му и тъщата му.

 

Освен това от разпечатките става ясно, че от септември 2011 до януари 2012 година няма проведен нито един разговор със Стойчо Стоев – сочен също за убиец на Мирослава. Той обаче се самоуби на 12 януари през очите на служители на ГДБОП.

 

В залата бе представен медицински картон, според който следобеда на 7 ноември, Заека е бил на лекар и след това си е взел предписаните му по рецепта лекарства. Ангелова добави и, че нейният клиент е трябвало да бъде настанен в психиатрия още през декември 2011 година. Това обаче е станало на 4 януари, което е друго доказателство по думите й, че двамата с Чочо не са имали как да се срещат в началото на тази година.

 

Адвокатката изтъкна и, че съдиите на предишната инстанция изцяло се основават на показанията на Чочо. По думите й обаче протоколът за разпит на Стоев е едно заверено ксерокопие. Ангелова подчерта, че тези показания са единственото доказателство, което по някакъв начин свързва Любенов с престъплението.

 

„Никой не прави нищо, за да извади друга версия. Те вече си имат подходящия обвиняем и общественото мнение е потушено“, заяви другият адвокат на Заека Стойков.

 

От прокуратурата поискаха потвърждаване на най-тежката мярка за неотклонение, като заявиха, че не са налице нови доказателства, които да разколебават подозрение за вината на Любенов. Във връзка с телефонните разпечатки, прокурорът изтъкна, че според свидетелските показания, Заека е идвал при Чочо с колело и двамата не са контактували по телефона.

 

Мирослава бе отвлечена и удушена на 7 ноември миналата година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7971 |12.03.2012 Перничани: Кметице, ти какво правиш на бдението за Мирослава и Марио? . 18| 7417 |02.03.2012 Пуснаха заподозряния за убийство студента Марио Дончев . 1| 5967 |22.02.2012 Трима загинаха при катастрофа край Любеново . 1| 5765 |26.01.2012 Марио-Заека остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads