Реклама / Ads
0| 4894 |04.03.2010 НОВИНИ

Марио Николов: Можете да ме съдите навсякъде

.
Марио Николов
”Нямам проблем да бъда съден където и да е”, каза Марио Николов пред журналисти, но делото му се отложи днес заради липса на адвокат. Бизнесменът е подсъдим за източване на средства по САПАРД.
 

"Още не съм призован в Германия", каза пред журналисти Марио Николов. Той няма претенции дали делото ще се гледа от български и германски съд стига съдебният процес да е обективен и безпристрастен и да се разкрие истината. Това може да стане и в България, смята Николов. По делото има 9 подсъдими.

Запитан, дали има чадър по делото, Николов отговори: „Ако имаше чадър над това дело, то нямаше да се разглежда в тази зала. Това са инсинуации. Може би чадърът е в обратна посока. Не знам нищо повече от това, което вече се знае”.
За коментарите на премиера Борисов, че делото се бави Николов каза: „Явно някой не желае да се разкрие обективната истина. Явно тези, които бързат. Аз искам да се разкрие истината”. По думите му, интерес от обективната истина нямат тези, които са внесли делото в съда.

На въпрос дали се притеснява от натиска на Европейската служба за борба с измамите /ОЛАФ/ за приключване на делото Марио Николов отговори: „Един натиск, който се оказва върху съдебната система винаги е притеснителен, защото това може да не позволи решенията да се вземат обективно и безпристрастно. Общественият и медийният натиск от ОЛАФ е огромен, а върху съда- не мога да коментирам.

Frognews.bg припомня, че прокурорите имат сериозни проблеми срещу Марио Николов по обвинението му за пране на пари, след като съдът отхвърли искането на обвинителите да бъдат изслушани двама германски и четирима швейцарски свидетели.

Двамата германци са осъдени за източването на САПРАД по международната афера, а швейцарците се разследват. Показанията на германците са приложени по българското делото за злоупотреби със САПАРД и засега са единствените материали, подкрепящи обвинителната теза срещу Николов и компания.

Марио Николов с още шестима души са подсъдими за пране на пари по програма САПАРД на стойност 7,5 милиона евро.

В края на януари Софийската районна прокуратура образува досъдебно производство по материали, изпратени в градската прокуратура, за това че бизнесменът Марио Николов се е обаждал по телефона на свидетел и го убеждавал да не дава показания.
Прокурорите полуучили информация, че Николов звънял на свидетел в Швейцария, за да му съобщи, че не трябва да се явява по делото срещу него.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6014 |24.02.2010 Делото "Марио Николов" на път за Германия? . 3| 4714 |22.02.2010 Прокуратурата забуксува срещу Марио Николов . 3| 5006 |08.02.2010 Марио Николов: Не съм натискал чужденци . 0| 4884 |28.01.2010 Марио Николов манипулирал свидетел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads