Реклама / Ads
21| 4853 |05.12.2009 НОВИНИ

Марио Тагарински остави без парламентарна група РЗС

.
Народният представител Марио Тагарински е напуснал парламентарната група на РЗС, потвърди за БТА директорът на пресцентъра на парламента Христо Краевски. С това Яне Янев губи правото на председателство на комисията, която до вчера ръководеше.
 

Тагарински е депозирал заявлението в деловодството на парламента днес следобед. Парламентарната група на РЗС се състоеше от 10 народни представители - минимумът, според парламентарния правилник, за съществуването на група. С разпада на фракцията си РЗС губи възможността за участие в комисии и делегации на паламента. припомняме ви, че лидерът на партията Яне Янев оглавява комисията за борба с корупцията.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева отново "удари" РЗС с думите "Мисля, че е съвсем нормално членове на РЗС да не са съгласни с начина на говорене на председателя на партията Яне Янев и на стремежа му да противопоставя институциите".

Останалите 9 членове на РЗС контрираха, че "Марио Тагарински е само инструмент за готвената политическа репресия към парламентарната група. В съобщение на пресцентъра на партията се посочва, че Тагарински не е предупредил или обяснил на колегите си от РЗС мотивите за своето решение и не отговаря на мобилните си телефони. Това поведение, както и времето на напускане, странно съвпада с момента, в който парламентарната група на РЗС влезе в спор с управляващата партия", посочват от "Ред, законност, справедливост". "Тази сутрин вътрешният министър и председател на ГЕРБ Цветан Цветанов в стил Антон Югов след 9 септември 1944 г. пророкува намаляването на парламентарната група на РЗС и няколко часа по-късно го осъществи", се казва още в съобщението. Такива действия още веднъж потвърждават нашата теза, че политическият живот в България се развива в условията на ченгеджийски терор, натиск върху отделни хора и цели партии - методите на бившата ДС са живи и в действие, допълват от РЗС. Антон Кутев от БСП коментира, че напускането на ПГ на РЗС от Марио Тагарински си е работа на РЗС и Яне Янев, но е поредното доказателство, че всеки, който се опитва да покаже отношение, различно от това на управляващите, бива наказван. Без да симпатизирам на Яне Янев, показателен е фактът, че в момента, в който се възпротиви на Бойко Борисов, се намери начин да бъде укротен, каза Кутев. Подобно мнение изказаха и от ДПС. Конфликтното поведение на Яне Янев дава като логичен резултат разпадането на ПГ на РЗС, каза депутатът от движението Четин Казак. Според Казак, поведението на Янев не е конструктивно и обединяващо, и вероятно това има връзка с разпадането на групата. "Атака" се очерта като най-лоялният и най-истинският партньор на ГЕРБ, така че разпадането на ПГ на РЗС, поне засега, няма да повлияе върху стабилността на управляващата партия, посочи Четин Казак. Подкрепата на "Атака" остава категорична и последователна, и разпадането на ПГ на РЗС няма да се отрази на парламентарното мнозинство, заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5687 |30.11.2009 Отлагат делото срещу Марио Николов . 1| 4780 |26.11.2009 Оставиха в ареста авери на Златко Баретата . 10| 5244 |21.11.2009 Имало кръвна група ДПС . 2| 4614 |11.11.2009 Хванаха 3 ченгета, организирали престъпна група

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads