Реклама / Ads
2| 10853 |02.11.2013 НОВИНИ

Марио Заека твърди, че е невинен, фактите сочат обратното

.
Много съм притеснен, че по медиите се пише, че съм в депресия. Виждате аз как се чувствам, така опроверга Марио Любенов – Заека, мълвата, че е в дълбока дупка и мисли за самоубийство. „Прокуратурата втълпява, че трябва да има виновен по делото „Мирслава” и този съм аз. Съдът и прокуратурата се договарят. Те си помагат взаимно да си прикрият грешките”, каза още обвиненият за убийството на 16-годишната перничанка.
 

 

Познавам Чочо, той не е човек, който е склонен към самоубийство. Неговите показания в кавички, не са неговите показания, а някакъв сценарии. Не знам как е възможно той да бъде изпуснат да се самоубие.  Бях съученик на Борислав Чолев и може би и затова ме нарочиха. Не съм присъствал и участвал в убийството, отсече в интервю на Люба Кулезич Заека.

 

За самопризнанието си да убие Мирослава той заяви: „Понякога е по-добре човек да се наведе, за да не се удари, дано да разбирате какво говоря. Мислил съм седмица или две как да постъпя. Бях изненадан когато ми връчиха обвинителния акт. Мислех, че ще ме освободят”.

 

Той обвини майката на убитото момиче Емилия Шункова, че е излъгала, че го познава.  „Първо каза, че нито ме е виждала, нито познавала. После заяви, че ме е виждала пред зала „Миньор”, където е станало убийството”.

 

Според Заека неговата невинност можела да бъде доказана чрез детектор на лъжата, но той му бил отказан в Института по психология към МВР.  Неговото твърдение обаче бе отречено от специалиста  Тодор Тодоров. „Няма как аз, нито пък мой колега да откаже полиграф. Марио  доста преиграваше в правенето си на шизофреник.  Той заяви, че страда от това заболяване, затова не му е правен полиграф. Ако беше сложен на детектора, щеше пък да ни обвини, че го правим. Сега ако иска, може да му бъде направен”.

 

За самоубилия се Стой Стоев  психологът коментира:  Беше над 90 % искрен. Той призна за деянието си, дори разказа, че месеци преди да го извършат с Марио са спрели да говорят по телефона. Разбира се, можел е да премълчи някои подробности. Категорично смятам, че е посегнал на живота си. След като му е паднал адреналина и е  осмислил какво се е случило, е осъзнаел какво му предстои. Затова си е посегнал. За Марио обаче съм категоричен,  че не съжалява какво е направил. Съжалява само какво е загубил”. 

 

Адвокатката на Заека Диана Ангелова продължава да твърди, че срещу клиента й няма нито едно пряко доказателство освен показанията на Стойчо Стоев. „Неговото признание обслужва реалните извършители”, убеждава тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7259 |08.10.2013 Емил Димитров потвърди, че Цветанов го заплашвал . 28| 5702 |14.09.2013 Дорис Пак: Правителството в България е марионетно . 33| 5301 |26.06.2013 Цветанов твърди, че щели да го убиват . 0| 5279 |25.06.2013 Заека: Признах всичко, без да познавам Мирослава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads