Реклама / Ads
3| 4388 |13.09.2016 НОВИНИ

Г. Марков: Борисов да се учи от Орбан

.
Георги Марков
Бившият конституционен съдия Георги Марков заяви в предаването „Лице в лице”, че знае кой е кандидатът за президент на ГЕРБ. Той е поканен в ”Арена Армеец” на откриването на кампанията на партията на Бойко Борисов. Знам кой е техният кандидат, но те ще си го кажат на 2 октомври. Жена ще е, издаде Марков.
 

Той коментира визитата на Виктор Орбан у нас.


Посещението на Виктор Орбан у нас е много важно, той е единственият държавник в момента в Европа с ярко антикомунистическо минало и не е перестройчик. Бежанската вълна не е бежанска – това са преселници. Границите са за свободното движение на европейските граждани, а не на свободно шляещите се мигранти, включително и на възможните ислямистки терористи сред тях, казва Марков.

 

В далечната 1988 г. Орбан създава партия за сваляне на комунистическия режим Съюз на младите демократи /ФИДЕС/. През юни 1989 г. когато Ангела Меркел е в сауната, както самата тя признава – по време на падането на Берлинската стена, Орбан разплака цяла Унгария и стотиците хиляди на Площада на героите в Будапеща, с призива съветските танкове да напуснат Унгария и Източна Европа: „Товарищи, конец!“. Това е един човек с невероятна политическа биография.

Днес Орбан е ярък изразител на политиката антипод на тази на Меркел. Има две политики: Едната - на отворени врати на Меркел и другата - на защита на християнството, националния суверенитет и здравето на гражданите, което е политиката на Орбан. Това са двата полюса в момента в Европа. Така наречената бежанска вълна всъщност не е бежанска. Бежанец е човек, който отива с паспорта си на КПП на съответната страна, представя си документите за самоличност и доказателства, че е преследван политически.

 

В унгарския парламент беше изнесено, че по Балканския маршрут през Унгария за една година от август 2015 до август 2016 г. са преминали преселници от 101 държави. И ако наистина в тези 101 държави има ятагани и те са политически преследвани, и Кристалина Георгиева, и Ирина Бокова трябва да хвърлят бялата кърпа и да се отказват от шефското място в ООН, защото се оказва, че това е една организация, която не може да реши нито един от проблемите. От Организация на обединени нации се е превърнала в Организация на разединени нации. Орбан се оказа прав в своята политика на затворени врати и издигане на стена по границата със Сърбия и Хърватия. Днес той е последван от Австрия, Словения, Дания и други държави. Той успя, което е изключително важно, да запази страната си от тази напаст, за разлика от страни като Австрия и Германия, в които станаха масови изнасилвания, заклани по улиците на Бавария и се стигна до обезглавяването на католически свещеник във Франция. Подобно нещо дори и Хитлер не е правел. Днес европейските граждани харесват много повече Орбан, отколкото Меркел и Оланд. Последните двама проведоха политиката „елате, ние ще се справим“ и очевидно не се справиха. Какви са настроенията на европейските граждани, а не на европейските чиновници след нашествието от август миналата година показват парламентарните избори в редица страни.

 

Трябва да научим няколко много важни неща от Виктор Орбан, каза Марков пред БГНЕС.

1. Той заяви ясно и високо – Унгария няма шеф. Ние също трябва да кажем, че България няма шеф. Това, че сме членове на Евросъюза не означава, че сме загубили пълния си суверенитет.

 

2. Трябва да се учим от Орбан и да кажем, че Европа е християнски континент. Той каза „Европа е християнска и Унгария е християнска. За Европа ние не можем да вземем решение, но за нашата страна взимаме. Ние ще запазим християнския характер на Унгария. Това е нашият дом. В него никой не може да ни казва, кого да каним, с кого да живеем“. В тази връзка интересно бе и това, което каза президентът на Чехия Милош Земан: „Г-жо Меркел, вие ги каните у дома си, а ни ги пращате на другия ден. Тази работа няма да стане“.

 

3. Орбан успя да сплоти много Вишеградската четворка и да имат единна политика. А това е политика на национален суверенитет, на запазване на християнския характер на тези държави, на запазване на реда и законността в Европа – нещо, с което тя се гордееше. Днес, ние, европейците се чувстваме втора категория граждани в собствения си съюз и континент. И вчера видях на летището, как хора се пребърквани, отнемани са им водата, лекарствата, парфюмите и др. Въпросът е защо нашествениците са привилегировани, защо могат да минават границите не по законоустановения ред, което е престъпление по всички наказателни кодекси на страните от ЕС. Защо никой не ги претърсва за оръжие? Защо приемаме хора, за които не знаем кои са? 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3923 |13.09.2016 Борисов: Комунистите са мечтали само за магистрала до Правец . 0| 3682 |13.09.2016 Борисов: Бокова остава кандидат на България за ген. секретар на ООН . 2| 4893 |12.09.2016 Орбан лют: Африка залива Европа, проблем е Брюксел . 4| 13466 |12.09.2016 ”Политико”: Борисов обмисля сделка за президент с олигарсите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads