Реклама / Ads
21| 5195 |14.05.2013 НОВИНИ

Г. Марков: БСП и ДПС искат национално спасение без победителите на изборите

.
Георги Марков
Резултатите от парламентарните избори са тежка загуба на БСП. Това е третият път, в който БСП губи избори от ГЕРБ в рамките на много малък период от време.
 

Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков пред ТВ7.

ДПС не могат да излязат от клишето за етническа партия, не могат да вземат не депутат, а дори едни процент в София. Ако си бил на концерт на Депеш Мод и си включиш телевизора да се информираш след това, човек ще остане с впечатление, че победителите са БСП и ДПС. Това обаче не е така, категоричен е Марков.

В момента има конституционен хаос, икономическа и социална криза и това налага правителство на националното спасение. БСП и ДПС обаче искат национално спасение и съгласие без победителите на изборите, недоумява бившият конституционен съдия. Трябва да се върнем към 90-те години, когато България беше светулка и имаше режим на тока. Сега има ток, но хората не могат да го платят, каза Марков. Тогава беше направено политическо споразумение и СДС се съгласи да направи общо правителство с БСП и ДПС на Димитър Попов. За Волен Сидеров ДПС е неконституционна партия и не виждам как той ще седне да преговаря с тях, отсече Георги Марков.

Българинът е най-бедният в Европа, но не гласува наляво, а сега БСП иска да управлява без десните избиратели. Сега предполагам, че Росен Плевнелиев ще влезе в сериозни преговори с всички политически сили и предполагам, че правителството ще бъде съставено от всички четири партии. Ако не остава варианта за избори до дупка, прогнозира Марков. Той препоръча следващия парламент да направи конституционна комисия, която да започне работата по подготовка на промени в избирателната система. Да се индексират пенсиите, да се отменят данъците върху лихвите, да се закрие КЗК и да се създаде нов орган за борба с монополите, поиска бившият конституционен съдия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 161| 5452 |11.05.2013 Цветанов: Демокрацията е застрашена, има формации които искат масови безредици . 15| 5316 |08.05.2013 В смолянско село искат от левицата да ги избави от ГЕРБ . 65| 5448 |07.05.2013 Сергей Станишев: Подкрепете БСП, ако искате да накажете ГЕРБ . 94| 6173 |07.05.2013 Ив. Костов: Ще подкрепим тези, които искат да извадят България от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads