Реклама / Ads
51| 8285 |04.12.2013 НОВИНИ

Марков излезе от всички медии. А Цветанов го молил да се върне

.
Георги Марков
И на кафе няма да ме видите в редиците на БАСТА. Напусналият парламентарната група на ГЕРБ депутат Георги Марков ще е изцяло независим и няма да играе ролята на златния глас, съобщи по БНТ сам той. Волен да не се притеснява, да не разчита на мене.
 

Изцяло независим ще съм и непредвидим, обеща той, но посочи, че в НС имало практикада се гласува на инат. Когато ГЕРБ предложи нещо, се гласува "против", когато коалицията предложи нещо - пак "против".

 

Има парламентарна криза, прецени Марков. Виждате, че нещата не вървят добре и рейтингът пада. Трябва да се намери разумна политика. Някакви определени решения, бих подкрепил, но съм убеден, че и колегите ми от ГЕРБ биха ги подкрепили. Не съм мислил колко е важен моят глас. Няма да съм пръстчето, когато трябва да се гласува за управляващите, зарече се Марков.Върху него имало натиск, той нямал свобода като народен представител.
 

Няма разследване срещу мен. Даже не съм знаел, аз съм народен представител те водят разследване, вижте как си върши полицията работа. Има поръчки срещу мен от тези, на които преча. На много хора преча, на хора, които не са откровени с избирателите си. И в ГЕРБ ги има, и извън ГЕРБ. Това са хора, които управляват извън ГЕРБ. Те са ме проверявали като депутат. Ако трябва, ще се откажа от имунитета, увери той.

Марков обясни, че се получил конфликт заради посещението му в Румъния. Не очаквах, защото това са национални интереси. Бях по покана на българите в Букурещ, близък съм с българите там, помагам им от 10 години. Не съм пътувал с Орешарски, пътувах с моя автомобил. Засякохме се в хотела, където българите бяха запазили места. Той си тръгна със самолета аз с моята кола. Аз съм за първи път в парламента. Отначало, като влязох, мислех, че така е редно и така трябва да бъде. От месец май разбрах, че нещата не стоят така. Всеки депутат сам да си извоюва свободата. За всяко нещо да питаш, не е редно. Явлението "Фидосовщина"? Тя си замина, а нейният дух остана да витае, каза още депутатът.

 

На нейно място седнаха други хора и започнаха по същия начин да управляват. Това са хора, които мислят, че правят актив в партията и искат да направят впечатление на Бойко и Цветанов, че са незаменими. С колеги водили ли сте диалог? Събират се в една стая и всички са срещу теб да ти обяснят колко са прави. Няма диалог има монолог. Не съм напуснал шумно, нормално си подадох молба и дойдох да се срещна с хората в Свищов, да видя тяхното мнение. Бюджетът е важен, но е по-важно хората, които са ме избрали какво ще кажат, да разбера кой какво иска и ако хората предложат тук да напусна, ще го направя. Изобщо даже и на кафе няма да ме видите в редиците на БАСТА, зарече се още Марков.

Днес Марков се показа по всички медии, които напористо го разпитваха какво ще се случи с него нататък, а той увери, че е избрал свободата в НС, то остава верен на ГЕРБ. Цветанов се чул с него по телефона и го помолил да направи крачка назад, но Марков вече бил направил крачка напред.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5392 |03.12.2013 Кр. Велчев за напускането на герб-ера Марков: Въпрос на морал . 12| 5925 |03.12.2013 Мирослав Найденов: И други ще се отцепят от ГЕРБ като Марков . 48| 5206 |03.12.2013 Георги Марков от ГЕРБ вече е независим . 53| 6487 |01.12.2013 Акад. Г. Марков за президента: Нагледахме се на закъснели антикомунисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads