Реклама / Ads
10| 5652 |30.10.2009 НОВИНИ

Маркова проговори от Австралия, нямало теч в сигурността

.
Цвета Маркова
След едноседмично мълчание шефката на Държавната комисия по сигурността на информацията Цвета Маркова обяви, че България е предприела необходимото, за да уведоми партньорите си от НАТО и ЕС за случващото се с изтичането на секретна информация от ДАНС.
 

В цитираното от БНР изявление Маркова коментира, че публикуваната секретна информация в Интернет, по никакъв начин не застрашава нито националните интереси, нито ангажиментите на България в НАТО.
“Поне тези 26 страници, които се публикуваха не съдържат информация от естество, което да застрашава националния суверенитет.

В тях не видях информация, събития, факти, лица, за които не бях чела и преди това”, смята Маркова.
“Законодателят е преценил, че няма значение за степента обществената опасност дали тайните ги издава завеждащата регистратура или бивш и настоящ министър-председател.
Така че наказанието е еднакво във всички случаи, в които се установи извършването на престъпление”, коментира тя и препоръча да бъде ограничен обемът на информацията, която носи ГРИФ.

Frognews.bg
припомня, че Цвета Маркова е на поредната екзотична командировка в Австралия. Тя бе остро критикувана от софийския лидер на ДСБ генерал Атанас Атанасов, който поиска комисията й да бъде закрита, тъй като нямало ефект от работата й и генерирала гафове. Дейността на Цвета Маркова бе атакувана и от бившия шеф на комисията по досиетата към парламента Методи Андреев. Той обвини шефа на ДКСИ, че се е скрила по време на скандала с изтичане на класифицирана информация и не е спазила закона.

Скандалът около изчезналия секретен доклад на ДАНС избухна миналия уикенд, след като премиерът Бойко Борисов обвини за липсата му Сергей Станишев.
Бившият министър-председател беше привикан на разпит в прокуратурата, заедно с Алексей Петров и Петко Сертов.
Междувременно докладът се появи публикуван различни медии, а Борисов съобщи, че още 9 секретни разработки липсват от МС. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5322 |26.10.2009 От "такава" ДАНС нямало нужда . 5| 4908 |11.10.2009 Почти нямало министър, доволен от проектобюджета . 14| 5159 |01.10.2009 След седмица мълчание президентът проговори за Славяново . 4| 5543 |01.10.2009 Куйович скандално проговори от затвора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads