Реклама / Ads
37| 5581 |15.11.2012 НОВИНИ

Марковска амбицирана; ще търси правата си в съда

.
Венета Марковска
Щяла да си подаде оставката и да спре дотук, обаче след акта на президента, който напусна КС и бойкотира клетвата й, се амбицирала.
 

Не може да има нова процедура за избор на конституционен съдия на мястото на Венета Марковска, каза на брифинг в парламента независимият депутат Димитър Чукарски по повод казуса с полагането на клетва на Венета Марковска в Конституционния съд, предаде „Фокус”. „Няма как решение на Народното събрание да бъде отменено”, подчерта Чукарски. Той обясни, че Венета Марковска първо трябва да положи клетва като конституционен съдия и след това да подаде оставка. „Марковска има качествата на избран конституционен съдия”, уточни депутатът. 

Независимият депутат Дарин Матов заяви: „Четиримата конституционни съдии, които трябваше да се закълнат, макар че бяха изчетени от председател на Конституционния съд, че ще бъдат обявявани по азбучен ред, както бяха изслушвани и гласувани в Народното събрание, там се получи обратен ред. Венета Марковска беше поставена на последно място. Аз не мога да кажа какво се прави оттук нататък”. По думите му - Марковска е била единственият човек, който е могъл да вземе решение дали да се закълне или не. 

„Тя ни каза още в коридора, когато се качвахме в Конституционния съд: „Аз повече от вас знам и познавам законите на Република България, аз не мога да предам тези 127 народни представители – най-много от всички политически сили в парламента, които ме избраха, и вас като вносители – независимите народни представители, аз бях длъжна да дойда и да се закълна. Оттам нататък, спазвайки Конституцията и законите, на които съм служила в последните 38 години като съдия, щях да си подам оставката и да спра дотук, обаче след този акт на президента, съм силно амбицирана да си потърся правата по съдебен ред”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5431 |15.11.2012 Две напред, една назад: Марковска пак във ВА(л)С? . 56| 6614 |15.11.2012 Президентът торпилира Марковска. Премиерът: Мъдро! . 14| 5976 |15.11.2012 Скандал в КС; Марковска щеше да се кълне; президентът си тръгва . 33| 5799 |14.11.2012 Марковска подаде оставка като съдия и зам.-председател на ВАС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads