Реклама / Ads
14| 5329 |26.03.2011 НОВИНИ

Марковски поиска да защитава сливенския похитител

.
Марин Марковски
Затвор до живот грози похитителя Стефан Петров. Срещу 27-годишния охранител са повдигнати три обвинения. Едното е за въоръжен грабеж в особено големи размери с опит за убийство. Ако Стефан бъде признат за виновен по това обвинение, го грози от 15 до 20 години затвор или пандиз до живот.
 

Другите две обвинения са за вземане на заложници и за носене на боеприпаси без разрешително. Това съобщи за "Стандарт" говорителката на окръжната прокуратура в Сливен прокурор Виолета Калайджиева.

Стефан е вече зад решетките с прокурорско постановление за 72 часа. В понеделник ще му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, каза прокурор Калайджиева. Обвинителите още не са решили дали да назначат експертиза за психичното състояние на охранителя.

Един от най-известните адвокати у нас Марин Марковски обяви пред "Стандарт", че е готов да поеме защитата на Стефан Петров. "Това е предизвикателно и интересно дело. Ако момчето ме помоли, във фазата на съдебното следствие ще застана до него", обясни юристът.

Марковски е един от адвокатите на Вальо Топлото, той защитаваше Мила Гешева срещу внука на Живков - Тодор Славков, обвинен в изнасилване. Името му се свързва и с оневиняването на заподозрения Александър Русов по делото "Луканов".
"Сегашното обвинение предвижда наказание между 15 и 20 години до доживотна присъда. Тоест очертава се най-тежкото обвинение според Наказателния кодекс", обясни Марковски. По думите му полицаите са допуснали грешки, тъй като през цялото време говорели как състоянието на Стефан е много тежко. "Това на практика можеше да послужи като импулс на едно психически неуравновесено момче да се самоубие. Слава Богу, това не стана", обясни Марковски. Според него смекчаващо вината обстоятелство по време на делото ще е, че момчето е неосъждано. Той прогнозира, че обвинението няма да обяви Стефан за невменяем.

"Много важно е какъв е мотивът на престъплението. Ако е искал парите, които се е опитал да вземе, да послужат за нещо спешно, за някаква разбираема кауза, също има значение. За да има правосъдие, трябва да има и милосърдие. Правосъдието не е отмъщение, а справедливост", каза още Марковски. Адвокатът обясни, че на Стефан нямаше да му бъде повдигнато обвинение за въоръжен грабеж с опит за убийство, ако беше прострелял Станчо Станев в рамото или в ръката. (Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5061 |25.03.2011 Похитителят мечтаел да стане полицай; нямал сърдечна тръпка . 14| 5959 |24.03.2011 Пленените събрали над 350 000 лв. за похитителя от Кортен . 67| 5955 |24.03.2011 Първанов: Драмата на похитителя е социален проблем . 0| 5504 |24.03.2011 Баретите блокират родното село на похитителя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads