Реклама / Ads
10| 4974 |17.02.2009 НОВИНИ

В. Мартенс: Изборите - в един ден

.
Оказа се, че провеждането на два вида избори в един ден било европейска практика. Примери за това даде председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс. Той ценял думите на Б. Борисов в Чикаго, били искрени.
 

 

Изключено е партия като Атака да стане член на Европейската народна партия, обяви председателят на ЕНП Вилфрид Мартенс по БНТ и добави, че това била изключително екстремна партия.

Мартенс каза, че би било добре парламентарните и изборите за Европарламент да се проведат в един и същи ден. Като пример за подобна практика той посочи  Люксембург, където ще се процедира именно така, а в собствената му родина Белгия в един и същи ден щели да бъдат изборите за ЕП и местните избори. В Европа никога не се провеждат избори в периода, когато хората са в отпуска, уточни председателят на ЕНП.

По повод изказването на Бойко Борисов пред българската общност в Чикаго, Вилфрид Мартенс уточни, че е добре запознат с него, а коментарите по този повод в България били извадени от контекста. Според него Борисов се е изказал искрено, което той особено ценял. Целта в изказването на Борисов била всички да се активизират по време на изборите. Мартенс посочи още, че и СДС, и ДСБ имат проблем, но трябва да работят заедно, защото само така могат да прекрачат прага за влизане в Парламента. Председателят на ЕНП изключи коалиция между ГЕРБ и БСП, но уточни, че не може да бъде говорител на българските партии.

Frognews.bg напомня, че председателят на Европейската народна партия Вилфрид Мартенс ще има работна закуска с лидерите на всички български партии-членове на Европейската народна партия. Той ще се срещне с лидерите на ДСБ, Демократическата партия, СДС, ГЕРБ и земеделските съюзи с председателя Анастасия Мозер и Стефан Личев. По повод сформиране на евентуални коалиции вчера Мартенс недвусмислено заяви, че в ЕНП има много строги традиции за ненамеса при формирането на правителства на национално ниво.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 6189 |06.01.2009 Президентска партия се включва в изборите, ще управлява с ГЕРБ? . 4| 4513 |14.11.2008 Р. Овчаров не изключи никаква коалиция след изборите . 11| 4497 |06.10.2008 Я. Стоилов: Отсега да се знае с кого ще е БСП след изборите . 21| 5313 |17.08.2008 Румен Петков се закле да не пуши до печелене на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads