Реклама / Ads
9| 5165 |29.09.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров: Действията на коалицията ”ГЕРБ-БПЦ” са напълно лишени от морал

.
Мартин Димитров
Бойко Борисов използва Българската православна църква като мегафон за собствения си популизъм. Борисов вчера съобщи, че Политическа Партия ГЕРБ е дарила ”близо един милион лева” за изграждането на катедралата ”Св. Св. Кирил и Методий” в Ловеч. Това дарение не е от чекмеджето. Това дарение е от партийната касичка на ”ГЕРБ”, която се пълни от субсидията.
 

Това дарение е пример за порочност. Партията дарява едни пари на църквата, а църквата услужливо се превръща в трибуна за популистка политическа реторика.
Само с около един милион лева, "ГЕРБ" имат възможността да си купят правото да разделят нацията. Защото, "православните думи", които се сипят от устата (или от врата, вече не знам откъде говори този човек) на министър-председателя, водят до разделение. Всички, които крещят "Бойко, Бойко!", стиснали по едни клети 50 лева в шепата си, са православни. Всички, които викаме "оставка", сме безбожници. Това внушава говоренето на премиера.


И това е тоооолкова путинско. Всъщност, то е и путинско, и Путинско, защото е изключително долно в генезиса си.


Нямам представа как човек, възприел тактиките и практиките на Путин, има наглостта да говори, че ни пази от Русия. Нямам представа как човек, който създава предпоставки за напрежение по линия на вярата, може да говори за мир и стабилност.


Разговорите с Бог нямат нужда от посредници като митрополита на Ловеч. Разговорите с Бог са нещо дълбоко лично, което не се нуждае нито от Бойко Борисов, нито от показност, нито от популизъм, нито от омраза. Разговорите с Бог са тихо занимание, те нямат нищо общо с крещящата вяра на "ГЕРБ".


Сигурен съм в едно: че действията на коалицията "ГЕРБ-БПЦ" са напълно лишени от морал.


Ето я водещата новина в сайта на Българската патриаршия.

 

Мартин Димитров, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7187 |28.09.2020 Мартин Димитров: Борисов си купува ръкоплясканията . 19| 7090 |27.09.2020 Мартин Димитров: Наложително е да надигнем глас срещу тези завладяли ни простаци . 10| 7339 |22.09.2020 Мартин Димитров: Като всеки могъщ интелектуалец г-н Гешев може да създава терминология . 21| 12361 |17.09.2020 Мартин Карбовски: След видеото в спалнята на Борисов всичко рухна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads