Реклама / Ads
12| 6318 |05.10.2020 НОВИНИ

Мартин Димитров обясни как действа пропагандната машина срещу интелектуалците

.
Мартин Димитров
КАЗАНО ЧЕСТНО, НИЩО НЕ МИ Е НАРЕД. Или как работи гербаджийската пропаганда.
 

Миналата седмица над 100 души се подписахме под едно отворено писмо, което иска оставките на г-н Бойко Борисов, на г-н Иван Гешев, на г-н Емил Кошлуков, на председателя на комисията по култура към Народното събрание г-н Вежди Решидов, както и на г-жа Цвета Караянчева.


Ако бъда точен, 123-ма души подписахме това писмо. Сред подписалите писмото има изключително достойни и невероятно талантливи хора като Галин Стоев и Георги Господинов, като Захари Карабашлиев и Иглика Трифонова, като Неда Морфова и Самуел Финци, като Тео Ушев и Явор Гърдев.


Естествено, сред подписалите писмото има и такива като мен - не чак толкова изключителни и забележителни. Не всички, подписали това писмо, сме били номинирани за "Оскар", все пак, нито пък сме директори на театър в Тулуза, нито пък сме написали книга.


В следващите дни още 200 души подписаха това писмо. Очевидно хората - колкото и сред тях да има такива като мен - са притеснили "ГЕРБ".
Щрак. "ГЕРБ" включва пропагандната машина.
Първо Васил Найденов бил разбрал, че бил в писмото, а не го бил подписал. Бил разбрал от Богдана Карадочева.


НИКОГА ВАСИЛ НАЙДЕНОВ И БОГДАНА КАРАДОЧЕВА НЕ СА ПОСПИСВАЛИ ТОВА ПИСМО. НИТО ИМЕНАТА ИМ СА БИЛИ ПОД НЕГО.
Тоест, пропагандата започва с лъжа.


Днес по "ТВ Европа" Ивайло Цветков-Нойзи коментираше представата за интелектуалец, какво означава интелектуалец и как практически тези, които са подписали писмото, никакви не са. Това е втора пропагандна фаза - да се неглижират хората, подписали писмото.


В хора на критиците на отвореното писмо и на посдписалите го се вляха Нидал Алгафари, Стефан Димитров и Константин Мишев, за когото - честно да ви призная - бях забравил, че съществува.


Няма да ви изненадам като ви кажа, че Нойзи е преминал от другата страна. Това е негов избор, който аз няма да съдя. Още повече, Нойзи е човекът, учил ме да пиша.
Тези, които сме подписали писмото, може и да не сме най-големите интелектуалци. Моята рода е от Врачанско, колко голям интелектуалец може да произведе Врачанско. Ами, не много голям, няма какво да се лъжем. Врачанско няма репутацията на интелектуален трамплин.


Едно нещо ще ви кажа накрая. Тия триста и кусур човека искаме качествена промяна в обществото ни. И сме готови да си платим за нея.
Онези от другата страна са готови да им платят, за да участват във фалшива пропаганда.
Не казвам, че те не са по-умни от нас. Нойзи е многократно по-умен от мен, да кажем.
Но, когато си поднесъл ума си в услуга на фалшивите новини, от него няма никаква полза.

 

Мартин Димитров, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 16486 |03.10.2020 Мартин Карбовски: Влизаме в официозна налудност. Никой не иска да срещне Борисов и да го пита . 6| 7638 |02.10.2020 Мартин Димитров за Сачева: Да представяш бюджетната рамка като “инвестиция в образование” е абсолютен фейк . 2| 5282 |01.10.2020 Григор Димитров продължава напред в ”Ролан Гарос” . 17| 5551 |30.09.2020 Напуснали БСП депутати обясниха за развода с Нинова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads