Реклама / Ads
0| 5147 |18.03.2009 НОВИНИ

Мартин Димитров: Сегашното правителство е неподготвено за кризата

.
Мартин Димитров Източник: Вяра Йовева, Frognews.bg
Според лидера на СДС Мартин Димитров правителството спешно трябва да намали ДДС от 20 на 18%, осигурителната тежест и държавните разходи.
 

В Каденабия присъстваха водещи икономисти и политически анализатори, според които бумът на кризата се очаква през юни, юли и от септември нататък. Това заяви Мартин Димитров, лидер на СДС в кулоарите на парламента, предаде БГНЕС. Според Димитров сегашното правителство е неподготвено за кризата, "то използва кризата като повод да изхарчи едни 5 млрд. лева отгоре“.
Трите най-спешни мерки в сегашната ситуация са намаляване на ставката на ДДС от 20 на 18%, намаляване осигурителната тежест наполовина и намаляване на държавните разходи. Има около 2 млрд. лева в Бюджет 2009, които "плачат за орязване", добави Димитров. Ще чуете важни реакции в международен план тази седмица за подкрепа от страна на европейски партньори на това, което прави СДС като обединение, поясни Димитров.
Законопроектите в България не трябва да бъдат променяни по 15 пъти на година, това създава корупция и се случва да се правят за определени фирми, които имат интереси и това създава нетрайна и хаотична среда, която обърква хората, обясни Мартин Димитров. Най-голямата заплаха за България е нов мандат на БСП и ДПС, този път вероятно с движение "Напред“. Това ще бъде убийствено за България, каза още Мартин Димитров.

Междувременно се заговори, че по време на форума в Каденабия между лидерите Мартин Димитров и Иван Костов е подписано тайно споразумение. Това предизвиква напрежение сред членове на синята партия, които се отнасят резервирано изобщо към създаването на тази коалиция.

Припомняме, споразумение между СДС и ДСБ за съвместно явяване на изборите бе подписано миналата седмица. Днес лидерът на СДС Мартин Димитров категорично отрече да има тайни договаряния и нотариално подписани споразумения, които да не са публични и прозрачни. Чувал съм, че има нотариално заверено споразумение между СДС и ДСБ, което стои в председателите на двете организации, но все още и аз не съм го виждал. Това каза членът на НС на СДС Любен Петров, цитиран от БНР.

Той поясни, че притеснението около този документ е как са разпределени местата в листите, а по негова информация съотношението е 60% на 40%. Любен Петров бе категоричен, че сините адмирират за прозрачност и наличието на такъв документ не би било приятно. Въпреки това, членът на НС изрази мнение, че едва ли ще се стигне до искане на оставка на лидера на СДС Мартин Димитров, както бе обявено от членове на софийската организация. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 56| 5152 |18.03.2009 М. Димитров: Пет години разделени бяхме слаби . 39| 5005 |11.03.2009 Мартин Димитров си избра да е Милен Цветков . 33| 6117 |26.02.2009 Вотът срещу правителството на Станишев отново се провали . 46| 5421 |25.02.2009 Станишев: Правителството е работещо, макар и не безгрешно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads