Реклама / Ads
11| 4916 |21.11.2010 НОВИНИ

Мартин Димитров: Трябва да има осъдителни присъди

.
Мартин Димитров
От СДС одобряват битката с престъпността, но трябва да има осъдителни присъди. Звучи несериозно вътрешният министър на една старна да обикаля медиите и да заявява неща, без да има доказателства за тях. Не е вярно, че ще получаваме по 2,5 млрд. от транзитни такси по „Южен поток".
 

Това, което прави много лошо впечатление при Цветанов е изразените подозрения, че Филчев е извършил сериозни престъпления. „Само, че това трябва да го каже един журналист. Когато го казва вътрешният министър звучи странно. Представяте ли си вътрешния министър на Германия да ходи, да говори такива неща и после човекът, който е обект на подозрението да обиколи всички медии и да казва други неща, с които да коментира състоянието на държавата. Това показва някаква тотална обърканост”, заяви Мартин Димитров в предаването „На 4 очи” по Нова телевизия. Според него един вътрешен министър не трябва да говори, а да действа. Димитров подчерта, че всички имат съмнения за Филчев, но Цветанов трябва да събира доказателства, а не да води телевизионни предавания. Лидерът на СДС е категоричен, че Цветанов е свършил някои креативни неща в битката с престъпността.

От СДС одобряват, че се е започнала една битка с престъпността, но тя трябва да доведе до осъдителни присъди. Искаме решителност и действия. Цветанов отива, хваща ги със сериозни доказателства и ги предава на съдебната власт - това трябва да се случва, заяви лидерът на СДС и съпредседател на Синята коалиция Мартин Димитров.

По думите на Димитров, „видяхме, че има желание за работа, но до момента са малко ключовите престъпни фигури, които са в затвора." Лидерът на СДС смята, че вътрешният министър трябва да си върши работата и да не говори толкова много пред медиите. Димитров уточни, че има какво да се желае и от съдебната система.

Не е вярно, че ще получаваме по 2,5 млрд. от транзитни такси по „Южен поток", заяви Димитров по отношение на строителството на газопровода и евентуалните ползи от него. Другият ключов въпрос, според него, е мнението на ЕК, че с договора за „Южен поток" се нарушава либерализацията на газовите доставки.

Относно АЕЦ „Белене" Мартин Димитров посочи, че инвестицията в този проект може „да ни вкара в блатото", тъй като това са много милиарди, които трябва да се инвестират в проект, който може и да не е необходим, поне що се отнася до вътрешния пазар. Първанов е най-големият радетел на този проект и е неясно защо правителството го следва, посочи лидерът на СДС. По думите му има решение, което елиминира нуждата от нова атомна централа и това е енергийната ефективност. Ако 30% парите от Белене" бъдат инвестирани в енергийна ефективност, ще спестим пари за една нова централа. Има начин до 2030 г. да работят 5-ти и 6-ти блок на „Козлодуй". След това, ако се наложи може да се направи допълнителен блок там. Освен това енергията от ВЕИ, която в момента е скъпа, ще поевтинява, посочи Мартин Димитров.

Към финансовия министър Симеон Дянков имаме сериозни претенции, подчерта лидерът на СДС
. Според него, това със закриването на БАН става твърде лично. Намаляването на държавните разходи във време на криза е разделителната линия на СДС с ГЕРБ, заяви Димитров. България продължава да потъва. Има опасност хиляди души да останат без работа, предупреди Димитров. Той смята, че финансовият министър не е прав по отношение на това, че кризата е свършила.

Мартин Димитров посочи, че сините одобряват дейността на министъра на отбраната Аню Ангелов и външния министър Николай Младенов. Относно Плевнелиев имаме подозрения за нарушени процедури по отношение на магистрала „Тракия", каза Димитров и уточни, че се надява това подозрение да се окаже невярно.

Категорично искаме оставката на Мирослав Найденов. Видяхме, че 6-има души от ДПС са на ключови позиции във Фонд „Земеделие" и продължават да диктуват нещата там, подчерта съпредседателят на Синята коалиция.
Смятам, че ГЕРБ с желание и добри намерения започнаха своя мандат, но не им достигат хора и капацитет, каза още Димитров.

Надявам се да избегнем вариант „предсрочни избори", това ще бъде лошо за страната в този момент, подчерта лидерът на СДС.

"Ние сме обективни, одобряваме, че се започна една битка с престъпността и искаме едни решителни действия със сериозни доказателства, които в момента са проблем. На есен се броят палците." подчерта Димитров.

По повод визитата на руския президент Владимир Путин сините бяха много критични. Според Димитров въпросът е че трябва да се каже истината. Всеки човек, които може да събира числа и само СДС и Синята коалиция реагираха и поискаха изслушването на Трайков по втория много важен въпрос.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4805 |15.11.2010 М. Димитров: България пое невъзможни ангажименти . 4| 5098 |09.11.2010 Павлин Димитров: МВР не води война със синдикатите . 7| 5146 |08.11.2010 П. Димитров: Диалог с полицаите има, но внушенията са, че липсва . 31| 5673 |30.10.2010 М. Димитров: Първанов възражда БКП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads