Реклама / Ads
114| 9089 |26.11.2012 НОВИНИ

Мартин Димитров, Ваньо Шарков и Димо Гяуров - вън от СДС

.
Лидерът на СДС Емил Кабаиванов
Категоричното решение на Националния съвет на СДС е, че прекратява членството на Мартин Димитров, Димо Гяуров и Ваньо Шарков. Това каза лидерът на партията Емил Кабаиванов след заседанието на съвета, на което единственият присъстващ депутат от СДС беше Михаил Михайлов.
 

Според Кабаиванов - изключените не са работили за каузата СДС. „Обсъдихме поведението на народните представители от СДС. Дадохме оценка на това, че върху СДС не могат да бъдат оказвани външни влияния. СДС има ясна политическа визия и върви по самостоятелен път. И всички членове на СДС със своите действия и думи нямат право да увреждат имиджа на партията”, коментира Кабаиванов, предава Фокус.

За изключването на Мартин Димитров са гласували 56 души. За изключването на Димо Гяуров "за" са гласували 54, един е бил "против", един се е въздържал. За изключването на Ваньо Шарков са гласували 49 "за", трима са били "против", а четирима са се въздържали.

„Очаквахме депутатите да присъстват. Надявам се да не бъдем обвинени в нарушаване на процедурата. Ние не сме нарушили процедурата нито с издигането на Петър Стоянов, нито сега”, коментира Кабаиванов.

Националният съвет задължава останалите шест народни представители, които са в парламента, излъчени от СДС, да внесат и да гласуват за предложението, направено от НИС на СДС, заяви още Кабаиванов. „Ако откажат да внесат кандидатурата за конституционен съдия, съдбата им ще бъде същата”, допълни той.

Основната критика на сините депутати беше, че не могат да участват в уговорката между премиера Бойко Борисов и председателят на СДС Емил Кабаиванов. След скандала с Венета Марковска премиерът каза, че депутатите на ГЕРБ ще подкрепят кандидатурата на сините. Лидерът на "сините" обаче отрече категорично да е имало каквато й да е уговорка с ГЕРБ и който да било друг субект от политическото пространство.

Преди днешното заседание от ръководството на СДС ги разкритикуваха, че заради тях са пропуснали шанса да имат достойна кандидатура с безспорен авторитет в Конституционния съд. И отново ги обвиниха, че с действията са обслужили интересите на Иван Костов и БСП.

От ръководството допълниха още, че ще обмислят много внимателно коя да е новата кандидатура за конституционен съдия. Срокът за внасянето й е 30 ноември, а народните представители от СДС вече отказаха да внесат и подкрепят каквато и да било кандидатура с аргумента, че кризата с Конституционния съд е проблем на ГЕРБ и партията не трябва да е патерица на управляващите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6151 |26.11.2012 Мартин Димитров напуска СДС? . 69| 7688 |22.11.2012 Б. Борисов: Мартин Димитров е патерица на Иван Костов . 13| 6969 |27.09.2012 Мартин Димитров: Съмнителен е сценарият с новия инвеститор за "Белене" . 5| 5379 |25.09.2012 Ваньо Танов: Корупцията в митниците чувствително намаля

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads