Реклама / Ads
10| 5421 |03.05.2009 НОВИНИ

Мартин праща Юруков и Радонов да си ходят в ДПС

.
Мартин Димитров
Обединената десница ще управлява след изборите и ще иска съд за безобразията на тройната коалиция, сигурен е лидерът на СДС
 




„Желанието на СДС е бившият лидер Пламен Юруков и бившият главен секретар Пламен Радонов да бъдат изключени. И това ще се случи независимо от подривните опити на Радонов да злоупотребява с устава и с вътрешните правила в партията.” Това заяви в предаването на „Неделя 150” на БНР Мартин Димитров.

„Очевидно е, че Юруков и Радонов са силно зависими от ДПС и изпълняват поръчките му за провал на нашето младо и некорумпирано ръководство. Срещу нас се води истинска война. От страх и страхът е оправдан. Защото, когато обединената десница поеме властта, ще поиска съдебна отговорност от сегашните управляващи за всичките им безобразия и провали”, допълни Димитров.

Според него е време ДПС да си прибере подставените лица. „Да си ходят там след като вече за всички хора е ясно откъде идва атаката”, призова синият лидер. Според него вече е станало ясно, че хора на Доган са натискали Сметната палата да издаде документа, който е бил нужен за криминалната регистрация на СДС.

Миналата седмица Радонов с подписано от Юруков пълномощно направи опит да регистрира партията за самостоятелно явяване на изборите за евродепутати. Деянието ще бъде оспорено от новоизбраното, но все още нерегистрирано от СГС синьо ръководство.

„В случая се спекулира с избора на лидер и с това кой е легитимният, каза Мартин Димитров. Той напомни, че винаги през годините след нови избори е имало буферен период от 5-6 месеца. През това време никога не е имало проблем старият председател да слага подписа си под официални книжа на партията.

„Истината е, че Юруков не се яви на вътрешните избори и беше сменен. Но е толкова зависим, че не може да се откаже да ни саботира”.

Според Мартин Димитров лошата новина в абсурдната ситуация е не моралният провал на самия Юруков. Лъснала е тежката политизация на съдебната система в лицето на 6-ти състав на Софийския градски съд.

Съставът отказа регистрацията на новия председател с аргументи, в които потърпевшите видяха повече политика, отколкото уважение към закона. Решението бе отхвърлено от ВКС. Но все още процедурата по преразглеждането на делото се протака въпреки кратките срокове до изборите.

„На хората стана напълно ясно, че ключови държавни институции са под контрола на БСП и ДПС. Те се използват за реализирането на политически сценарии за смазване на опозицията,” заяви Димитров.

Той е убеден, че това е едно от ярките доказателства, че сегашната власт трябва да бъде сменена. „Иначе тежко ни и горко”, предупреди Димитров.

Той заяви, че нищо няма да спре СДС да участва във вота. За целта партията е разработила резервни варианти. „При всички положения обединението на десницата няма да бъде блокирано и тя ще управлява след изборите.”

Мартин Димитров отново повтори настояването на СДС и ДСБ парламенът час по-скоро да актуализира бюджета. Той алармира, че ново споразумение с МВФ няма да помогне при очертаващия се дефицит от 2 млрд.лв. в приходната част на бюджета.Лечението било в орязването на разходите на правителството. Сега те се вливали в обръчите му от фирми. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5604 |16.04.2009 Пл. Юруков: Драми в СДС няма; някой трябва да подписва документи . 14| 4851 |14.04.2009 Пл. Юруков: Дясно обединение, но без разделителните фигури . 4| 4792 |01.04.2009 Мартин Димитров бил нелигитимен председател на СДС . 24| 6104 |24.03.2009 Масларова праща 15 хил. пенсионери на почивка тази година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads