Реклама / Ads
138| 8033 |01.09.2011 НОВИНИ

Мартин проваля сините заради Бакърджиев и Софиянски

.
Лидерите на Синята коалиция
Учуден съм защо Иван Костов отново се опитва да разцепи десницата. Това заяви председателят на СДС и съпредседател на СК Мартин Димитров. В същото време лидерът на ДСБ бе категоричен, че тази ситуация е неприемлива за тях и ще настояват да бъде върнато споразумението от май т.г.
 


От две години полагаме огромни усилия за широко дясно обединение, каза Димитров. Поканихме всички партии дясно-център да влязат в това широко дясно обединение. Има седем партии, които участват в регистрацията и други пет, които ще ни подкрепят, без да участват директно в регистрацията, коментира той.

Затова за синият лидер изглежда необяснимо поведението на Иван Костов и ДСБ, които искат да подкрепят, без да участват в регистрацията, тъй като са поискали форматът да бъде много по-тесен, което за президентски избори не е правилно, смята Мартин Димитров.

 

Той изрази своето учудване, защо Иван Костов отново разделя десницата и изрази убеденост, че това широко дясно обединение е правилния ният път, пътя за промяна на България, за силно дясно и затова България да бъде друга след президентските избори, категоричен е Димитров.

 

По думите на зам.-председателят на ДСБ Екатерина Михайлова те са били поставени в патова ситуация. Затова костовистите ще продължават да настояват за поразумението, подписано от петте партии в Синята коалиция от май тази година.

 

Срокът за регистрация приключва утре и ако до утрешния ден имаме изпълнение на споразумението, ако има промяна в следващите часове, всички договорености ще бъдат изпълнени", коментира Екатерина Михайлова.

 

Показателно бе, че изявление не направи лидерът на партията Иван Костов. Самият факт, че няма да издигаме кандидат за президент, че няма да правим самостоятелна регистрация, е подкрепа на спечелилия първичните избори в Синята коалиция, а дали ще издигаме кандидат-вицепрезидент зависи от това дали ще има формат Синя коалиция, добави Михайлова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4836 |01.09.2011 ГЕРБ реанимира живковизма, алармират сините . 7| 5083 |28.08.2011 Заровени ли са сините кинжали? . 1| 8894 |25.08.2011 Стрелецът Мартин и Деси били царе на купоните . 4| 5428 |24.08.2011 Задържаха 16-годишен убиец; заклал 12-годишен заради трева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads