Реклама / Ads
15| 5218 |12.03.2009 НОВИНИ

Масирани проверки за неплатени данъци стартира НАП

.
В акцията се включват митниците, ДАНС, МВР, предупреди шефът на Приходната агенция Красимир Стефанов
 
Масирани проверки в цялата страна стартира НАП съвместно с ДАНС, митниците и МВР. Това е съобщил днес пред бюджетната комисия в парламента Красимир Стефанов, изпълнителен директор на НАП, информира БГНЕС.
Може да се получи крах в приходната част на бюджета, прогнозира той настоя парламентът и останалите институции да съдействие.
Стефанов представи пред депутатите доклад с конкретни мерки за минимизиране на щетите.
Те включват засилване на ревизиите на неплатени данъци и осигуровки, засилване на съвместните проверки с митниците и ДАНС, особено за превози на стоки към Румъния и Гърция, повече физически контрол на граничните пунктове.
Стефанов предлага и създаване на съвместни структури между НАП и МВР за събиране на годни доказателства за данъчни престъпления.
"Обществото се нуждае от конкретни примери за източвачи на ДДС, които влизат в затвора и НАП ще положи всички усилия това да се случи", заяви Стефанов.
Стефанов съобщи и че НАП съвместно с гранична полиция възнамерява да предприемат мерки за ограничаване на възможността данъчни длъжници да пътуват в чужбина.
НАП ще пристъпи скоро и към изземване на парични средства от каси и търговски обекти, съобщи Стефанов.
Ще се предприемат и запори за събиране на дългове, предвижда доклада.
НАП започва ревизии на физически лица-заемодатели, посочи още Стефанов и подчерта, че в България е национален спорт да обясняваш покупката на новия си мерцедес със заем от приятели.
Заемите между физически лица в последните 5 години възлизат на 2,7 млрд. лева и голяма част са фиктивни, посочи Стефанов.
Той каза още, че ще започнат ревизии на наемодатели и като основание посочи укритите доходи за 2006 и 2007 г., които възлизат на 74 млн. лева.
Физически лица със скъпо имущество ще бъдат подлагани на ревизии на НАП, съвместно с прокуратурата , МВР и ДАНС, съобщи Стефанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5028 |07.03.2009 Месеци преди изборите БСП стартира предизборната си кампания в Кърджали . 1| 4780 |04.03.2009 Отново проверки на млечните продукти в търговската мрежа . 13| 9080 |05.02.2009 Българинът все по-мнителен към храната си. Залъгват ни с проверки . 6| 6708 |23.01.2009 Словакия няма да рестартира АЕЦ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads