Реклама / Ads
7| 5761 |10.02.2013 НОВИНИ

Маскирани изпепелиха две коли на EVN в Пловдив

.
Източник: PlovdivNews.net
Два автомобила на EVN са горели тази нощ в Пловдив. Автомобилите са били подпалени тази нощ пред централата, на ул. „Христо Г. Данов”, съобщиха от пресцентъра на дружеството.
 

Те изразяват острото си възмущение и осъждат вандалския акт на подпалване. Двата автомобила, намиращи се в непосредствена близост до сградата на дружеството и на метри от двора на близката детска градина, са били подпалени час и половина след полунощ от маскирани лица. Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията като дружеството оказва пълно съдействие на разследващите органи за бързото установяване на обстоятелствата.

В Пловдив започна и голяма протестна акция срещу непосилните сметки за ток.Над 500 души са се събрали в момента пред Централна поща в Пловдив на протест срещу Електроразпределителното дружество. Протестиращите са опънали лозунги „Когато държавата е на колене, народът трябва да се изправи” и „Един друг свят е възможен”. Те скандират „Вън на крадеца ЕВН” и „Всеки ден ще е така до победата”. Преобладават предимно възрастни хора, които се оплакват от тройни сметки за ток за декември.

Протестиращите искат национализация на електроразпределителните дружества, както и без зелена енергия. Едно от исканията им е да се легализират всички приватизационни договори и да се накажат виновните, довели до това тежко положение у нас. Младите хора на протеста скандират, че желаят достоен живот за родителите им, които с ниските си пенсии нямат възможност да си платят високите сметки за ток.

Предстои протестът да премине през главната улица в Пловдив и да се установи пред сградата на ЕВН, където протестиращите ще изгорят сметките си за ток. Опашки от хора са се образували и пред пункта, където се събират подписки и жалби срещу високите сметки за ток.

Ето и писмото на електроразпределителното дружеството, изпратено до медиите по повод подпалените автомобили.

EVN България остро осъжда подпалването на два служебни автомобила на дружеството в ранните часове на 10 февруари като акт на посегателство срещу обществения ред ЕVN България изразява острото си възмущение и осъжда вандалския акт на подпалване на два служебни автомобила на дружеството пред централата му в гр. Пловдив.

Двата автомобила, намиращи се в непосредствена близост до сградата на дружеството и на метри от двора на близката детска градина, бяха подпалени днес, час и половина след полунощ от маскирани лица. Записите от охранителните камери вече са предоставени на органите на полицията като дружеството оказва пълно съдействие на разследващите органи за бързото установяване на обстоятелствата.

‘’Тази нощ вандалският акт беше насочен не само срещу собственост на дружеството, но и срещу всички наши сътрудници в цяла Югоизточна България, които са отговорни за осигуряване на качествено снабдяване и обслужване на над 1.5 млн. клиенти. Този акт на практика постави под заплаха живота и на всеки, който би могъл да се намира наблизо по
време на извършването му, на пожарникарите, които трябваше да изгасят огъня, на служителите на полицията, които осигуряваха мястото след това.

Това е акт, извършен в центъра на втория по големина град в България, близо до детска градина от маскирани и очевидно добре организирани лица, което ние остро осъждаме’’ заяви Йорг Золфелнер, председател на управителния съвет на EVN България.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6303 |06.02.2013 3-4 съмнителни коли засечени при покушението срещу Баретата . 24| 5155 |05.02.2013 Братя Галеви с 20 коли, яхта, 800 хил. в банка и много оръжие . 4| 5306 |17.01.2013 Навръх Антоновден-грабежи, маскирани, страховито самоубийство . 10| 8086 |06.01.2013 Николина Чакърдъкова: Пред рака всички сме еднакви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads