Реклама / Ads
4| 6630 |19.10.2015 НОВИНИ

Маскирани нападнаха автобус №94 в полунощ, има ранени

.
Мястото на произшествието Източник: БГНЕС
Маскирани футболни фенове са нападнали и чупили автобус на градския транспорт в столицата през изминалата нощ.Злополуката е станала с линия 94 малко преди полунощ на спирка "Гара Пионер" в посока Студентски град.
 
Счупени са няколко прозореца на автобуса, а сред пътниците има 3-ма леко пострадали, които са били прегледани на място и пуснати за домашно лечение, съобщиха от МВР. Случаят се разследва.

Превозното средство пътувало в посока Студентски град с около тридесет возещи се, сред които много възрасти хора, малки деца и фенове на "Левски". "Автобусът спря на спирката и за секунди в него се качиха маскирани футболни фенове. Целите бяха облечени в черни дрехи и носеха бухалки", разказва потърпевш.

Маскираните започнали да налагат с бухалките близкостоящите до вратите на превозното средство, сред тях и възрастни хора. "Бяха около петнадесет, качиха се по трима - четирима от всяка врата и започнаха да удрят напосоки. Сред пътниците имаше момичета, които много се изплашиха. Имаше дори и деца на около 10 години", разказва още свидетелят на случилото се и допълва, че част от хората са получили сериозни контузни рани.

Част от хората са имали наранявания по главата, а един от потърпевшите е бил удрян няколко пъти в гърба. Жертва на насилието са се оказали и два от прозорците на автобуса, които са били строшени. Шофьорът на автобуса е отказал да продължи и веднага е подал сигнал към полицията.

"Веднага след ударите ултрасите слязоха от автобуса и избягаха. Феновете на "Левски" изобщо не успяха да отреагират на случващото се, стана прекалено бързо", каза още потърпевшият.

След пристигането на полицията е започнал разпит на свидетелите и част от тях са изказали хипотеза, че най-вероятно нападателите са били привърженици на футболния ЦСКА.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3986 |13.10.2015 Маскирани вързаха и биха пенсионер за 300 лева . 0| 4826 |02.10.2015 След катастрофата между трамвай и автобус никой не бил виновен . 0| 4911 |01.10.2015 Трамвай разряза на две автобус на бул. "Ситняково" . 1| 4915 |27.09.2015 Българинът се вози 20 пъти по-често с автобус, отколкото с влак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads