Реклама / Ads
6| 4731 |28.10.2009 НОВИНИ

Масларова иска съд за клеветниците

.
Емилия Масларова
Емилия Масларова се готви за съдебни битки с хората, които според нея я клеветят. Това заяви в ефира на бТВ бившият социелен министър и допълни, че не се смята отговорна заради липсващите 7 милиона от “Красива България”, тъй като нейното ведомство е работило по документи.
 

Социалистката бе категорична, че има собственост единствено в Пловдив и в Банско, чрез посредничеството на нейни роднини, но никога не е имала нещо в Стара Загора.

Масларова подчерта още, че в социалната политика на предишното правителство се се правели неща с консенсуси и с одобрението на много хора. Според нея хората не винаги са доволни от това, което се прави. но това не означава, че не са реализирани сериозни стъпки в прилагането на европейското законодателство и намерения, с които други не биха могли да се наемат, коментира тя.

С постановление на Министерски съвет в началото на януари 2009 г. по проект "Красива България" са отпуснати 47,250 млн. лв. на министерството за строителство на социални заведения, детски градини и училища, който са надхвърлили с 7 млн. лева. С оглед на задаващата се криза на 30 март тази година е излязло второ постановление на МС, в което се казва, че се одобряват допълнителни 14,933 млн. лева по проект „Красива България” и Социално-инвестиционния фонд, обясни  Масларова.

Тя каза, че по проекта и по фонда министерството е разполагало общо с около 55 – 56 млн. лв., но като министър не е могла да планира и изразходва и една стотинка повече от предвидените средства, тъй като те са намалени с 10% и се трансферирали всеки месец от Министерство на финансите. Сумата по „Красива България” е трябвало да бъде изплатена на три транша, допълни бившият министър. Според нея парите по последния трети транш е трябвало да бъдат изплатени от финансовото министерство.

Що се отнася до съществуването на проект с името „Благоустрояване и ремонт на тротоари, алеи в парк „Дъбова гора” в Староизагорски минерални бани” на обща стойност 320 хиляди лева, Емилия Масларова заяви, че е възможно да съществува такъв, тъй като по „Красива България” има 1200 обекта, които не би могла да знае наизуст.  Ексминистърът подчерта още, че проектите се подготвят от общините и областните управи, това не е работа нито на министерството, нито на министъра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4845 |23.10.2009 Масларова започва дела срещу всички свои клеветници . 6| 4962 |15.10.2009 НАП разследва сигнали срещу Масларова . 9| 4553 |06.10.2009 Дават Емилия Масларова на прокурорите . 15| 5274 |16.08.2009 Buzzdash: Гагаузов и Масларова най-желани за затвора, 76% не искат турски новини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads