Реклама / Ads
17| 5046 |24.02.2010 НОВИНИ

Масларова: Нямам обувки за 3000 лв.

.
Емилия Масларова
„Никога не съм имала през живота си „Бентли", нито обувки за 3000 лв.", категорично обяви тя в предаването "12+3" на БНР.
 
"Аз няма да се укривам. Аз съм публична личност. Аз с достойнство, чест и морал ще изляза да защитавам своето право, защото не съм извършила нищо незаконно. Не мога да кажа как е определена гаранцията ми от 50 хил. лв. Явно за определени хора това не са пари. Повече от година срещу мен се проявяваше едно цинично отношение и се говореше за мен, че едва ли не аз съм най-богатият човек в България", каза обвиненият бивш министър.

Масларова съобщи, че се е запознала с обвиненията, които са й предявени и добави: „В интерес на истината аз научавам повече от журналистите". По думите й след като се е запознала с обвиненията, е спокойна, защото всичко написано не отговаря на истината.

„Работила съм 4 години, за да правя добри политики в социалната област. Работила съм законосъобразно. Всичко друго ще бъде предмет на обсъждане и представяне на доказателства в съда", каза още тя.
„Аз съм достатъчно грамотен човек. Знам какво съм вършила и как съм го вършила", допълни бившият социален министър.

Ексминистърката предположи, че за тези, които определят гаранцията, 50 хил. лева не са пари.

Не мога да коментирам; коментират тези
, които определят гаранцията, обяви в НС Емилия Масларова, бивш министър на труда и социалната политика в кабинета Станишев. Тя предположи, че за тези, които определят гаранцията, 50 хил. лева не са пари. За мен обаче това са много пари, коментира Масларова паричната гаранция от 50 хил. лева. Гаранцията трябвало да бъде платена в рамките на десет дни и се обжалва от адвокати.

Frognews.bg напомня, че прокуратурата повдигна официални обвинения на бившия социален министър Емилия Масларова и й определи парична гаранция от 50 хил. лева. Ексминистърът ще отговаря за длъжностни престъпления и присвояване в особено големи размери заради изключително скъпия ремонт на Центъра за социални услуги в Стара Загора. Според експерти държавата е била ощетена с 11 млн. лева. Социалното министерство е отпуснало за ремонта 18,8 млн., от които обаче за него са били похарчени само 7,8 млн. лева. Останалата сума е била присвоена чрез фалшиви протоколи за ремонт. По случая се работи от август 2008 г., когато е започнала предварителната проверка по сигнал заради "златния" ремонт на бившата работническа поликлиника в града.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7039 |09.12.2009 Пламен Галев: Нямам незаконно дете! . 4| 5008 |14.10.2009 Марио Николов: Нямам какво да кажа по делото . 7| 4707 |06.07.2009 Ив. Костов: Нямам никакви лични претенции . 5| 5311 |30.06.2009 Е. Масларова: Не издънихме бюджета, пенсионери почиваха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads