Реклама / Ads
14| 6882 |14.08.2007 НОВИНИ

Масов бой в „Красна поляна", Цветелин Кънчев вика зам.-вътрешен министър

.
Масов бой между цигани и българи завърши с четирима задържани и няколко ранени. Баталията се разиграла в столичния кв. „Красна поляна". Ромите обаче били освободени веднага, щом на място пристигнал лидерът на Евророма - Цветелин Кънчев.
 
Леко пострадали при сбиването са около пет души, които били превързани от пристигнали доктори с линейка.

Масовият търкал започнал малко преди 23 часа миналата нощ. Информацията за боя и участниците в него се интерпретират от участниците както им изнася. Циганите твърдят, че са невинни. Останалите участници са обявени за скинари. Полицията все още не казва нищо определено, чака указания. Според кварталните ченгета обаче в масовката се включили около 30-на човека.
Снощи на мястото на скандала освен лидера на партия "Евророма" Цветелин Кънчев пристигна и зам.-министърът на вътрешните работи Камен Пенков, на когото Кънчев се обадил по телефона. Полицаи казаха, че са звъняли само на дежурния в СДВР, дали той е предал информацията нагоре те не знаят.
Като основна причина за снощното меле бе изтъкнат бой в неделната нощ, когато скинари са нападнали цигани. Според Цветелин Кънчев около 30 бръснати глави в потайна доба са атакували трима мирни роми и ги пребили. Едно от момчетата е пострадало по-тежко и било прието в „Пирогов" със съмнения за комоцио.

Снощната битка била естествено продължение на предишния бой. Този път причината била още по-невинна: петима роми празнували рожден ден на роднинско дете.

Това не беше празник, а някаква вакханалия с крясъци, викове и музика като на стадион, коментираха възмутени жители на квартала. Според тях циганите пиянствали няколко дена подред и притеснявали със заканите си всички в квартала. Цветелин Кънчев обаче веднага извъртял положението така, все едно баталните сцени са на расова основа, което не било вярно.

От Трето РПУ обявиха, че няма да коментират, докато не се изясни случаят. Така им е разпоредено отгоре, за да не се настройват циганите срещу властта, категорични са българите в „Красна поляна". Те твърдят, че наистина има расови извращения и те са срещу тях, а не срещу ромите. Frognews.bg

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5443 |14.08.2007 Траур в Цар Калоян, министър Румен Петков дарява сапуни и чаршафи . 4| 7248 |13.08.2007 Заграбват военни имоти в Банско и Разлог за хотели . 0| 5817 |13.08.2007 Войводата Славчо Атанасов кандидат на ВМРО и ГЕРБ за кмет на Пловдив . 0| 5358 |13.08.2007 Днес празнуват леворъките - били по-интелигентни от десняците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads