Реклама / Ads
58| 7945 |31.03.2013 НОВИНИ

Масов отлив от партията на Меглена Кунева

.
Меглена Кунева
Над 500 симпатизанти на Движение „България на гражданите" от Пловдив и областта днес оттеглиха доверието си от Меглена Кунева и заявиха твърдо, че няма да участват в поредната плитическата лъжа, съобщи Фокус.
 


Дани Каназирева, областен координатор на движението, заяви, че вече не вярва в политическия проект на Меглена Кунева и хората от Пловдив не искат да са част от него. Тя каза, че са развенчани политическите митове. „Отказваме се, защото искаме да държим гръбнака си изправен и вече не ви вярваме", каза Каназирева.

Очаква се още региони от страната да последват примера на Пловдив и да напуснат Движение „България на гражданите”, казаоще Каназирева. Тя е получила обаждане от много области в страната, в които се заявява готовност. Вече има напуснали представителите на ръководството на партията, които са от регионите.


Основното, заради което е породено недоволството е, че при учредяването на партията е било обещано листите да бъдат подредени на регионален принцип. Този принцип обаче е бил грубо нарушен. „България е явно някъде на жълтите павета, а гражданите са на ул. „Незабравка”, каза Каназиева. В листите са спуснати хора, които са били чиновници по време на тройната коалиция и Сакскобургготски, каза Дани Каназирева.

Каназирева припомни, че преди два месеца тя съвсем безусловно, доброволно и публично се е отказала от участие в листите, с което е показала, че за нея листите не са самоцел. Сега обаче се вижда, че те са били самоцел за партийния елит от София. Хората, които стоят до нея са честни и достойни и не заслужават това, което се случва. Въпреки че от Пловдив не е издигната нито една номинация, те са вярвали, че в листите ще участват местни и авторитетни хора. Сега за водачи на регионалните листи са спуснати съвсем непознати хора. Димитър Танев, водачът на листата в Пловдив, е от Банкя.
 

Дани Каназирева каза още, че да вземат това решение е било доста трудно, защото по този начин зачеркват една година от живота си и труда, който са положили. Истината за поредните неслучили се политически обещания и за това как гражданите отново са станали параван за лични интереси и тяснопартийни интереси не се толерира, но тя трябва да се казва.

„За нас това беше финалният акорд на илюзията Движение „България за гражданите”, защото няма как партия, която не прилага в собствената си практика принципите на справедливост и зачитане на хората, да ги приложи и при управлението на държавата”, каза още Каназирева.

Тя съобщи, че са правени задкулисни договорки с нея за постове, но е трябвало да продължи да лъже симпатизантите на партията. затова тя е избрала втория по-трудния път – да се откажат от партията, защото вече не вярват на водача на партията Меглена Кунева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 70| 7524 |22.02.2013 "Васил Левски"-партията на протестиращите? . 15| 5168 |10.02.2013 БСП постигна целите си на референдума, отчете партията . 10| 5464 |10.02.2013 Масов протест срещу високите сметки за ток и парно . 14| 5078 |20.01.2013 Партията на Кунева вижда в нападението над Доган политически, а не криминален акт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads