Реклама / Ads
7| 5669 |13.12.2012 НОВИНИ

Масови арести на играчи от "А" и "Б" група заради черно тото

.
12 футболисти са задържани за незаконни залагания в Бургас. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов в Благоевград.
 

От  ГДБОП потвърдиха информацията, като съобщиха още, че са пристигнали в 12,00 часа на стадион "Лазур" и са привикали 7 футболистите за разпит в ОДМВР - Бургас.  От задържаните сега се взимат показания, като обвинения ще бъдат повдигнати на 3-ма или 4-ма от тях, като все още няма информация кои те. В момента в ОДМВР - Бургас се намира адвокатката на Черноморец - Керка Богоева. Знаят се имената само на двама от футболистите, привикани да дават показания - Галин Димов, син на известния в миналото футболист Диян Петков, и Любомир Божинов, като и двамата са от Нефтохимик. От ГДБОП казаха в заключение, че по-късно ще има допълнителна информация.

Информацията бе потвърдена от пресцентъра на МВР:

Служители на сектор ‘‘Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт“ към ГДБОП и техните колеги от Бургас проведоха специализирана операция по пресичане на незаконната хазартна дейност на територията на Бургас. До реализация се стигнало след двумесечно разследване. Акцията е под наблюдението на Районната прокуратура - Бургас.

В хода на работата било установено, че нелегални букмейкъри организирали незаконните залагания и вербували по един футболист от всеки отбор, който да събира залози от останалите в клуба. За запазване анонимността на футболистите всички залози се обработвали от „вербувания” футболист в отбора. Той ги препращал на организаторите, посредством програма за безплатна интернет комуникация.

Задържани са двамата организатори на групата – 26-годишният Т.П. и И.С./26 г./, криминално проявен за кражба, и двамата от Бургас. С полицейска мярка за 24 часа са задържани и 11 футболисти от ‘‘А‘‘ и ‘‘Б‘‘ футболни групи, участващи в посредничеството при осъществяване на нелегалните залагания.

Спецполицаите иззели мобилни телефони, компютърни конфигурации и електронни архиви на осъществените залагания. В дома на Т.П. антимафиотите открили 10 000 лева.

Към момента са установени десетки футболисти, участващи в незаконните игри, уточнява се тяхното участие. Продължават разпитите пред съдия, установяват се и други футболисти.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.327 ал.1от НК.
Действията по разследването продължават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5543 |24.11.2012 Масови проверки на нотариуси заради нередности при сделки с МПС . 2| 6246 |31.10.2012 Масови проверки срещу безплатни торбички . 11| 5930 |16.06.2012 Арести след протест срещу промени в Закона за горите . 7| 5405 |17.04.2012 Дружески запой на играчи и треньори в „Левски” разкрива фен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads