Реклама / Ads
2| 5384 |01.11.2019 НОВИНИ

Мечка поплува в басейн в Сопот, няма да я отстрелват (видео)

.
Мечката се радва на водата
2-годишно мече е слязло до туристически комплекс в Сопот. Животното е било заснето от охранителните камери на лифта да се разхожда и да плува в басейна, който вече е затворен за посетители. На кадрите се вижда още, как мечето е било изкушено от витрините със сладолед и се опитва да си открадне от лакомствата.
 

Клипчето бе публикувано във Фейсбук на страницата на Лифт Сопот със следния текст: "Новина! Новина! Вижте кой ни е на гости и не е разбрал, че басейнът на Lift Sopot е затворил за сезона. Кой плува с удоволствие без билет".

 

Във връзка с публикации в медии и информационни сайтове, в които се изразяват опасения за евентуален отстрел на мечката, посетила обекти в гр. Сопот, община Сопот, област Пловдив, увериха, че въпросът с отстрела на цитираната в публикациите мечка категорично не е поставян и обсъждан.

 

Сигнал за случая е подаден в Държавно горско стопанство – Карлово от собствениците на хотела, където е забелязана мечката. ДГС – Карлово, съвместно с  Регионална дирекция по горите – Пловдив по най-бързия начин са предприели мерки.

 

Назначена е междуведомствена комисия, която ще заседава на 4 ноември и ще излезе с решение за прогонване или улавяне и преместване на мечката в горска територия, отдалечена от населено място.

 

Според законовите изисквания за реда и условията за издаване на разрешителни за изключенията от забраните, въведени със закона за биологичното разнообразие, издаване на разрешение за отстрел на проблемна мечка става само в случаите в интерес на здравето на хората и за предпазване от сериозно увреждане на селскостопански култури, добитък и други.

 

В случая нито една от тези хипотези не е налична, поради което няма основания за иницииране на предложение или издаване на разрешение за отстрел на животното.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3987 |30.09.2019 SOS! Екологична катастрофа застрашава целия Черноморски басейн . 1| 4555 |31.08.2019 Отстреляха проблемна мечка в Смолянско . 0| 4013 |04.07.2019 Експерт: Много неяснотии в наредбата за безопасност в плувните басейни . 0| 3831 |21.06.2019 Проверяват басейни и плажове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads