Реклама / Ads
35| 13510 |11.04.2013 НОВИНИ

Медиа холдинг сменя собственика, П. Славова си идва от Тайланд

.
Полиграфическия комбинат
„Медиа холдинг” АД, който издава в. „Труд” ще има нов собственик. Това се разбира от кратко съобщение в търговския регистър, което гласи, че в първата половина на май ще се свиква събрание на акцонерите.
 
Причината е промяна на собствеността. Все още не е ясно кой ще е новият собственик на всекидневника „Дневен Труд” и „Седмичен Труд”. „Медиа холдинг” съществува от 1998 г като издателска фирма.

Главен редактор на в. „Дневен Труд” е Светлана Джамджиева, която наследи поста от подалия оставка преди две години Тошо Тошев и създаде новия в. „Преса” с част от екипа на „трудоваците”.

Вестниците са част от Медийна група България холдинг, регистрирана от Огнян донев и Любомир Павлов. Преди година обаче на двамата бяха повдигнати обвинения за пране на пари и укриване на данъци. Преди месец прокуратурата се произнесе, че няма достатъчно доказателства за даване на скандалните бизнесмени на съд.

На 3 септември 2012 г. Венелина Гочева, бивш главен редактор на в. „24 часа” пое управлението на Медийна група България Холдинг, която издава ”Труд” и ”24 часа”. Дотогава Гочева беше вицепрезидент. Тя пое поста от Диляна Грозданова, която пък го наследи от съпруга си Любомир Павлов, който е съсобственик на вестниците.

Редакционната политика на изданията премина под ръководството на журналистически борд с председател Венелина Гочева и членове главните редактори на вестниците „Труд" - Светлана Джамджиева, „24 часа" - Данка Василева, "168 часа" - Борислав Зюмбюлев, както и ръководителите на останалите издания на групата, се казва в изявление до медиите. По-късно Борислав Зюмбюлев стана главен редактор на „24 часа”, а Слави Ангелов на „168 часа”.

В началото на август 2012 г. Венелина Гочева стана и председател на Съюза на издателите в България. Тя пое поста от Любомир Павлов, който заедно със съдружника си Огнян Донев, е собственик на Медийна група България Холдинг, н след проблемите с правосъдието се оттегли.

На 9.01.2013 г. стана известно, че "Инвестбанк" на Петя Славова е новият собственик на издателя на вестниците "24 часа" и "Труд" "Вестникарска група България". Сделката по промяната на собствеността е станала факт на 21 декември миналата година, става ясно от Търговския регистър.

Фрог нюз припомня, че през март м.г. "Медийна група България холдинг" е сключила договор за кредит от 25 млн. евро с "Уникредит Булбанк". Оставащата просрочена главница от 10 млн. евро на 22 ноември миналата година беше прехвърлена. 10 милиона от тях са кредитът, който „Уникредит Булбанк" е отпуснала на „Медийна група България-холдинг". Другите 5 млн евро са кредитът, който банката е отпуснала на „Комерс Контакт 2010" ЕООД.

След прехвърлянето финансовата институция на Петя Славова получава сградата на бул. "Цариградско шосе" в София, в която са разположени редакциите на "24 часа", "Труд" и 168 часа", производствени халета, тавански помещения, мезонети в София и др.

След последните промени за изпълнителен директор „Вестникарска група България" ООД, „168 часа" ЕООД, „Издателство за списания Медия" ЕООД, „Агенция стрела" ЕООД, „Печатница София" ЕООД, „Сант" ЕООД и „Аудиофон България" ЕООД, както и върху акциите в „Медиа Холдинг" АД беше назначена Венелина Гочева. Решението е било оформено на 19 ноември 2012 г.

Туристи, посетили Тайланд, твърдят, че през зимата там е чудесно и не е толкова скъпо.

 

Източници от банковите среди споделиха пред Фрог нюз, че банкерката Петя Славова е наела луксозна къща в Тайланд, където е прекарала зимата. Там тя провеждала бизнес срещите си и канила да й гостуват приятели. След завръщането на родна земя на нея й предстояли важни решения за медийната империя, както и за съдбата на Инвестбанк и катарските акционери в кредитната институция, твърдят запознати.   

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 8020 |29.03.2013 Сменят шефовете на БДЖ . 23| 7034 |28.03.2013 К. Вълков приключи в НТВ; сменя го Л. Кулезич . 21| 5530 |26.03.2013 Ламбо сменя Румен и Румен . 0| 5700 |19.03.2013 Христо Бозов сменя Кирил Йорданов до изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads