Реклама / Ads
66| 10018 |21.04.2013 НОВИНИ

Медийно затъмнение срещу Антон Тодоров след книгата му за Кунева

.
Политологът Антон Тодоров
Опитват се да забранят на водещи да ме канят в студията им. Нямам нищо лично с Кунева. Никой не ми е плащал да напиша „Задкулисието на прехода”. Имам стандартен договор с издателството да получа процент от продажбите.
 

Това обяви във "Всяка неделя" политологът и експерт по сигурността Антон Тодоров и каза, че след като е излезнала книгата му срещу него започнало медийно затъмнение. Първата част от трилогията е посветена на прехода и Меглена Кунева. Започвам имено с нея не за друго, а защото тя е най-яркият пример за политическо менте, обоснова се Тодоров.

Ще покажа в следващата си книга никога неразсекретявани документи от ДС, там се вижда, че професионалистите са били обикновени готованковци, които дори не са знаели езика на държавата, в която са изпращани, разказва Антон Тодоров.

В книгата си за криминалния преход той пише, че Меглена Кунева е работила срещу България още в Брюксел. „Например имах среща с еврокомисар, който ми каза: „450 пъти обяснихме на Кунева да не затваря 4-и и 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй”. Защо тогава тя го е направила”, пита се Антон Тодоров. Втората му книга ще разкрие непубликувани досега документи от РУМНО, а третата ще е посветена на Иван Костов. „Мисля, че тя най-добре ще покаже какво е това „фалшиво дясно”, обяснява още политологът.

„Служебният премиер е бил нещатен служител на РУМНО, водил се е на отчет в поделение на ВКР заедно с Тодор Батков. Намерих личното му дело. Няма документ, който да удостоверява, че е отхвърлен. Делото му в един момент изчезва. Съвсем скоро ще се разбере, че Марин Райков е бил към службите, но тогава вече няма да е премиер”, разкри още Антон Тодоров.

Той е успял да издири и личното дело на шефа на Националната разузнавателна служба Драгомир Димитров. „Там има данни, че той е арестувал източногерманци, които са бягали от режима на Ерих Хонекер. Дори е получавал награди за това”, каза политологът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 7115 |07.04.2013 Антон Тодоров: Военното разузнаване е нелегална структура . 58| 6311 |19.01.2013 Антон Кутев: Нападението срещу Доган е инсценирано . 3| 12324 |17.01.2013 Антон Петров-Хамстера остава в ареста . 4| 5333 |17.01.2013 Навръх Антоновден-грабежи, маскирани, страховито самоубийство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads