Реклама / Ads
8| 14858 |11.05.2017 НОВИНИ

Медиите на Пеевски с доноси срещу Лозан Панов

.
Медиите на Делян Пеевски се юрнаха в атака срещу шефа на ВКС Лозан Панов. Телевизия Канал 3 е изпратила сигнал до Висшия съдебен съвет-ВСС. Като източник на информацията срещу Лозан Панов е посочен сайтът „Епицентър” на известната Мадам В.
 
„Като обществено ангажирана и независима медия, многократно сме посочвали в своите журналистически материали, крайно смущаващи факти и обстоятелства, свързани с председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Уважавайки всяка една държавна институция и особено органите на съдебната власт, призвани да упражняват правомощията си изцяло в услуга на обществото и гражданите в Република България, същевременно не можем да бъдем безучастни свидетели на конкретни действия на председателя на ВКС, които считаме за несъвместими, както с морала, така и със законовите изисквания за упражняване на съдийската професия” пишат от Канал 3.

Вчера сайтът на Мадам В. публикува сиропирана възхвала на главния прокурор Сотир Цацаров. 

 

Любопитната загриженост на телевизията за чистота в обществените отношения и морала в съдебната власт обхваща факти, идентични с изказванията на мнозинството във ВСС, което в кръгова отбрана защитава репутацията на главния прокурор, особено активно след скандала „ЦУМ-гейт“.  Разликата е, че сега същите факти са подредени обвинително и очевидно висша цел на сигнала е,  освен срещу Сотир Цацаров, Инспекторатът на ВСС да извърши  проверка и на председателя на ВКС Лозан Панов.

 

Нещо , което безусловно ще се случи, при такива  самоотвержени адвокати на демократичните ценности,  чиято защита на правовия ред, по правило, се свежда „отвън“. На флашки. Обективно, както повелява Етичния кодекс на журналистите, коментира правният сайт „Де факто.


Ето част от  сигнала:

1. В началото на 2016 година в медиите бяха разпространени снимки, на които се вижда посещението на Лозан Панов в кантората на адвокат Иван Тодоров в гр. София, както и разменена между тях SMS кореспонденция, от която става ясно, че двамата са изключително близки и поддържат редовни контакти. При положение, че кантора „Георгиев, Тодоров и Ко“ е от водещите адвокатски кантори в страната, с множество съдебни дела с голям материален интерес, включително във ВКС, подобни действия на  Панов пораждат основателно съмнение за наличие на конфликт на интереси.

 

2. Отново през 2016 година станаха публично известни снимки, на които се вижда как Лозан Панов празнува в компанията на адв. Божидар Банков. Банков е участвал в множество фирми, свързани с обвиняемия от прокуратурата бивш собственик на КТБ Цветан Василев /като например „Шийлдс инвестмънт“, НУРТС и „Тауърком“, кредитирани с десетки милиони лева от банката/ и се смята, че е от приближените му юристи. Същевременно Банков е съдружник в обща адвокатска кантора с Ирина Репуц, която е председател на Християндемократическата партия, участвала заедно с Реформаторския блок на предходните парламентарни избори. Твърди се също, че Божидар Банков и брат му Веселин Банков, който е дългогодишен синдик, са изключително близки с бившата съдийка Румяна Ченалова, която е подсъдима за извършено престъпление и дисциплинарно уволнена от ВСС.

 

Тези контакти не бяха коментирани, нито опровергани по никакъв начин от Лозан Панов, въпреки засиления обществен интерес и многократно поставяните му въпроси, което води до извод за тяхната истинност и същевременно с това изключително много компрометира, както честта, така и доброто име на Панов.

 

3. В изтеклите през м. април 2017г. в медиите стенограми /т. нар. АРГО-гейт/ от проведени срещи между обвиняемия от прокуратурата Иво Прокопиев с представители и лидери на политически партии, неправителствени организации, финансирани от чуждестранни фондации /“Америка за България“ и ..Отворено общество“/, социолози, политолози и бизнесмени, като Христо Иванов, Радан Кънев, Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Антоанета Цонева, Николай Стайков, Стояна Георгиева, Иван Бедров, Теодор Захов, Евгений Дайнов и други, става ясно, че Лозан Панов /посочен с инициалите си ,ЛП“/, е бил обсъждан като възможен кандидат на този кръг за президент.

 

В сигнала наричат съпругата на Панов криминално проявена и се правят дебели намеци за личния живот на председателя на ВКС.

 

Атаките срещу мен са полицейщина. Това заяви председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

 

Той коментира писмата, получени преди дни от съдии от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Софийския апелативен съд и Софийския административен съд.

 

В писмата има разпечатки на СРС-та, в които се правят намеци за връзки между бизнес кръгове и Лозан Панов.  "Това е полицейщина", категоричен беше Панов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4561 |10.05.2017 Пеевски се намърда в икономическата комисия в НС . 2| 10443 |09.05.2017 „Опаковат” шефа на МВР с хора на Борисов и Пеевски . 3| 3915 |09.05.2017 България куца при корупцията, демокрацията и свободата на медиите . 10| 12702 |05.05.2017 Даниел Кадик: Има тясна връзка между Борисов и Пеевски в новото правителство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads