Реклама / Ads
9| 4077 |09.03.2016 НОВИНИ

Медиите подкокоросвали бежанците да идват у нас, смята премиерът

.
Направили сме всичко, което може да се направи, за да не допуснем нов мигрантски поток към България, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов по темата за това дали се очаква нов мигрантски поток към България след като още европейски страни затвориха границите си.
 
Днес съм говорил с министър Ненчев, който може би вече е отишъл на границата, с министър Калфин, за да се свърже с македонските и гръцките колеги, да видим БЧК и ние самите с какво можем да им помогнем, защото при тези дъждове буквално се наводняват лагерите, в които има хиляди хора. Сърцето ми се къса за тях като ги гледам, но в същото време много ясно трябва да им се каже, че трябва да се върнат обратно в Турция и оттам по надлежния ред, по който се разбрахме в Брюксел, да постъпват в държавите, където ги искат или имат нужда от тях и да преминават законно през КПП-тата, каза Борисов.

Направили сме всичко, което може да се направи, за да не допуснем нов мигрантски поток. Армия, жандармерия, всичко е на границата и съответно полагаме усилия.

Според Борисов някои от медиите правят доста лоша услуга, като отиват при бежанците и ги питат защо не дойдат да минат през България. Не знам каква е тази политика да ги подкокоросвате да идват и да минават. Като ги питате, по този начин ги привличате да минат през България, но ние им казваме "Не искаме да идвате в България. Идете си в Турция и там по надлежния ред, по който ЕС и Турция се разбраха, ще идвате в Европа", каза Борисов.

За избора на нов състав на КЗК, премиерът каза, че снощи е разговарял с Цветан Цветанов по въпроса. Това е парламентарна група, парламент, друга институция, въобще не мога да се меся. Нека да свършат в парламента. Предполагам, че ще вземат най-доброто решение в случая. Казах да спре процедурата, но ще изчакаме да видим дали ще се съобразят. Мисля, че поне от ГЕРБ ще се съобразят, заключи той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5125 |09.03.2016 Божидар Димитров до Меркел: Извозвайте бежанците направо в Германия . 1| 4259 |07.03.2016 Станишев: Споразумението с Турция не може да е разменна монета срещу пускането на бежанците . 7| 4586 |05.03.2016 Европа удвоява помощта за Турция за бежанците? . 1| 5079 |29.02.2016 30 заподозрени военнопрестъпници сред бежанците откриха в Холандия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads