Реклама / Ads
4| 4833 |22.02.2010 НОВИНИ

Медиите разболяха Куйович, взима успокоителни

.
Будимир Куйович
Медиите са разболели сериозно Будимир Куйович, като чужденецът е започнал да взима успокоителни заради статии по негов адрес.
 
Будимир Куйович, който бе осъден на 16 години затвор за организиране на престъпна група за трафик на наркотици, пиел успокоителни заради публикации за него във вестниците. Това разказа съкилийникът му Педро Лоренцо Багароти на днешното съдебно заседание по дело за клевета.

Осъденият е завел едно дело срещу журналиста от в. “Хасковска Марица” Христо Христов, тъй като в негова публикация черногорецът бил наречен “наркобос”. Повод за делото е и това, че Христов написал, че Куйович дал 400 000 евро на висш ръководител в МВР.

Илия Илиев, бивш главен секретар на МВР. Валентин Петров, както и бившият заместник-директор на НСБОП Иван Иванов ще бъдат извикани като свидетели на следващото заседание.

Frognews.bg припомня, че Върховният касационен съд потвърди присъдата за трафик на наркотици на Будимир Куйович. Така той ще лежи в затвора 16 години при първоначален строг режим и ще трябва да плати глоба от 220 хил. лв.

Куйович оспорваше присъдата си със серия от аргументи, сред които и това, че не разбира в какво е обвинен, защото му е осигурен превод от сръбски, а той е черногорец и говори черногорски език. Върховният съд е отхвърлил всичките му доводи.

Около Куйович се разшумя през 2008 г., след като стана ясно, че с разрешение на МВР му е издаден фалшив паспорт, скандалът беше и една пот причините за освобождаването на бившия вътрешен министър Румен Петков. В коментар за съмненията, че е имало политически чадър над наркотрафиканта, Петков произнесе фразата "Куйович, Муйович, Уйович... всеки, който завършва на тази сакрална сричка, да излезе и да каже - моите отношения с Иван, Стоян, Петров и Драган са такива".

През октомври Куйович обяви пред Върховния касационен съд, че докато е имал бизнес в България, е давал пари на Румен Петков и бившия главен секретар на МВР Валентин Петров. След това даде интервю по телефона от килията си, че е бил "притискан" от високопоставени фигури в МВР и от прокурор в Пловдив, за да излезе с компромати срещу бившия главен секретар ген. Илия Илиев и бившия шеф на ГДБОП ген. Ваньо Танов, сега директор на Агенция "Митници".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 4579 |09.12.2009 Волен взима ДАНС под носа на Яне? . 12| 7740 |03.12.2009 Ромски бос: Емел Етем и Николов взимаха 20% рушвет? . 3| 5598 |29.11.2009 Взимаме си 1000 затворници от Европа . 10| 9780 |21.11.2009 Взимала ли е пари от Доктора ексговорителката на ДАНС Зоя Димитрова?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads