Реклама / Ads
6| 4841 |02.05.2009 НОВИНИ

Медведев вече не пеел в дует с Путин

.
Медведев и Путин
Руският президент започва самостоятелна игра в медиите, обещал да дава интервюта по телевизията поне веднъж месечно
 





Руският президент Дмитрий Медведев засилва соловите си участия пред медиите и прокарва усилено ролята си на самостоятелен политически играч. Това съобщава РИА „Новости”. Президентската администрация е потвърдила решението на Медведев да дава редовно интервюта на телевизионните канали и вестниците.

В средата на миналата седмица „Новая газета” публикувала обширно интервю с президента. В почивните дни държавният глава се изявил в ефира на популярната НТВ. Миналият вторник било обявено създаването на „президентска общност” в предаването „Живой журнал” /”Дневник на живо”/.

По броя на дадените интервюта Медведев на практика се е изравнил с европейските лидери. Средно по два пъти месечно журналисти интервюират английския премиер Гордън Браун или френския президент Никола Саркози. Така сумира медийните изяви на видни европейски политици Алексей Венедиктов, главен редакто на една от най-слушаните радиостанции в Русия „Ехото на Москва”.

„За осем години президентстване Путин е дал три пъти интервюта за вестниците, а доколкото знам, сега е взето решение приемникът му на поста Медведев поне веднъж медечно да се изявява по някоя от големите телевизии”, казва Венедиктов пред РИА „Новости”.

Изглежда, че Медведев лансира личността си вече не като член от дуета Путин – Медведев. Той прави публична заявка за самостоятелната си роля като президент на Руската федерация”, коментира главният редактор на „Ехото на Москва”.

Според него президентът се разграничава от премиера, показвайки, че се стреми да заеме собствена игрова площадка. Но опитът за усилване на персоналното звучене на президентската фигура не означава, че премиерът в лицето на Путин става по-маловажен.

По-големият брой медийни прпояви още не значи, че Медведев ще се кандидатира за втори мандат през 2012 г., пояснява Венедиктов. Той е убеден, че след 3 години президентът на Руската федерация пак ще се казва Владимир Путин. Frognews. bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5174 |28.04.2009 Путин и Медведев приемат Станишев днес . 9| 4893 |12.08.2008 Медведев реши да приключи военната операция срещу Грузия . 4| 4659 |09.07.2008 Станишев изпревари Медведев в класация на младите лидери . 5| 4651 |07.05.2008 Възможно ли е Медведев да пие уиски вместо водка?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads