Реклама / Ads
5| 3903 |13.11.2018 НОВИНИ

Менда Стоянова готова да изтегли предложението си за Гражданската

.
Късно снощи се състоя поредно заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, на което е била разгледана причината за протестите и исканията на протестиращите.
 

На заседанието ГЕРБ се е отказала от предложението за лимит на обезщетенията за роднини при смърт на пътя. Ще бъде предложено лимит да има само за по-широкия кръг от роднини, което вече имат право на компенсации и той ще е 5000 лв.

 

"За миналата година застрахователите са платили над 280 млн. лв. за болки и страдания. Досега кръгът на лицата, които получаваха обезщетения, беше сведен до майки, родители и деца на загинали. С решение на ВКС този кръг се разширява до всички възможни роднини, включително и нероднини, които докажат определена емоционална връзка. При всички случаи застраховката при различни сценарии може да стане двойно и тройно по-голяма”, коментира в „Здравей, България” Менда Стоянова, председател на Комисията по бюджет и финанси в парламента.

 

По нейните думи, предложението й брани всички тези хора, които са на улицата, от повишаване на застраховката „Гражданска отговорност”.

 

Тя е на мнение, че задължително трябва да има таван на обезщетения за онзи кръг лица, който досега не е бил включен, ако не искаме цената на застраховката да скочи драстично.

 

„Ако аз изтегля предложението си, цената на „Гражданска отговорност” ще се увеличи. Трябва да се търси решение в рамките на това предложение. В никакъв случай институциите не трябва да имат разнопосочно виждане в тази посока”, заяви още Менда Стоянова, уточнявайки, че не става въпрос за лобиране на една или друга застрахователна компания.

 

„Ще поискам среща с президента и финансовия министър, защото искам Румен Радев да разбере как точно стоят нещата и да изрази информирана позиция. Ще се постарая да му обясним проблема със застраховките и се надявам да застане на наша страна”, уточни Стоянова.

 

"За мен е важно всички да разберат за какво става дума, защото в момента се счита, че „Гражданска отговорност” ще се повиши заради предложението на Менда Стоянова, а е точно обратното. Предложението ми би помогнало за това тя да не расте”, допълни председателят на бюджетната комисия.

 

Все пак Стоянова е предложила лимити на обезщетенията след смърт на пътя - 20 хиляди за съпруг или партньор на загинало лице, 15 хиляди за брат или сестра и 5 хиляди при "емоционални отношения".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4098 |12.11.2018 Институт за пътна безопасност: Менда Стоянова действа като представител на застрахователните дружества . 8| 16802 |05.11.2018 Фрогоко: Менда Стоянова направи на пух и прах европейските директиви за Гражданската . 2| 3950 |07.08.2018 Борисов обеща магистрала „Хемус” да е готова до 2024 г. . 1| 5069 |06.07.2018 Мария Стоянова: Екатерина Захариева не е повдигала темата за бежанците в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads