Реклама / Ads
16| 4835 |14.04.2021 НОВИНИ

Менда Стоянова: Трябва обновление в редиците на ГЕРБ, но вождът Борисов да си остане

.
Менда Стоянова Източник: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ от Пловдив Менда Стоянова ще си направи отвод от националното ръководство на партията, ако кандидатурата й бъде предложена в Изпълнителната комисия на партийния форум на 11 май. Това сподели самата тя пред „Марица” в коментар за парламентарните избори и твърденията, че ще бъде освободена от ИК.
 

„Според правилата на партията се прекратяват правомощията на цялата Изпълнителна комисия и се избира нов състав.  Това е нормалният процес и аз мисля, че в ръководството на партията трябва да влязат доста нови хора, включително и вместо мен. Вече два мандата съм в ИК, а мои колеги имат дори по-дълъг срок. Има нужда ръководството на ГЕРБ да бъде обновено така, както имаше нужда да бъдат обновени и кандидатдепутатските листи“, каза Стоянова.

 

Тя беше несменяем народен представител от 2009 г., председател на парламентарната комисия по финанси и бюджет и член на ИК на ГЕРБ. Далеч преди изборите Менда Стоянова беше решила  повече да не се кандидатира за депутат ​– от една страна заради възрастта си, въпреки че е много енергична, от друга – заради натрупаната умора на ключовия пост.

 

„Нека в ръководството на ГЕРБ да влязат по-млади и по-креативни хора с нова енергия, които биха могли да допринесат свежи идеи за промяна“, призова Стоянова.

 

Интересното обаче е, че и според нея, независимо от желаното обновление, Бойко Борисов трябва да си остане лидер на партията.

 

„Г-н Борисов е създал ГЕРБ, това е лидерска партия и тя няма нищо общо с процесите, които текат в ръководството на БСП“ – така Менда Стоянова отговори на въпроса дали не повтарят модела на Корнелия Нинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3161 |13.04.2021 Експерт: България трябва да представи Плана за възстановяване до 30 април . 19| 5331 |13.04.2021 Биков: Отстраняването на Менда Стоянова и Фандъкова от ръководството на ГЕРБ е нещо нормално . 7| 3155 |13.04.2021 Георги Свиленски, БСП: България трябва да има правителство, което да досвали Борисов от власт . 18| 3588 |13.04.2021 Георг Георгиев отсече: Министър-председател трябва да е лидерът на ГЕРБ г-н Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads