Реклама / Ads
49| 7370 |22.11.2013 НОВИНИ

Менко Менков пред Фрог нюз: Забраната на Цветанов е заради жалбата ни в Страсбург

.
Източник: Булфото
Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов неочаквано се сдоби със забрана да напуска страната. Само за час и половина Софийска градска прокуратура промени решението си по въпроса. На 19 ноември, когато било връчено постановлението за привличане на Цветанов като обвиняем, не е имало забрана, днес обаче внезапно се появи такава.
 

 

Адвокатът на Цветан Цветанов Менко Менков коментира пред Фрог нюз тази забрана. Той разказа с подробности как е била връчена на клиента му.

 

„Сутринта когато се явихме в 8, 30 пред следователката, тя връчи постановлението за привличане в качеството на обвиняем на г-н Цветанов, което е подписано от прокурор Калоян Ангелов на 19 ноември. С това постановление му се определи мярка „Подписка” и нямаше наложена мярка за забрана за напускане на територията на България. След което излязохме и вие ме попитахте има ли забрана и естествено аз отговорих, че няма, тъй като към този момент - 9,30 часа сутринта, нямаше такава. След това се предвижихме към Военна прокуратура, където го разпитаха г-н Цветанов в качеството му на свидетел по друго досъдебно производство. В сградата на Военна прокуратура притича спешен куриер от Градска прокуратура, който му връчи постановлението на прокурора по делото Калоян Ангелов с днешна дата – 22.11., че вече му се налага забрана да напуска територията на България.  Смятам, че ако прокуратурата в лицето на наблюдаващия прокурор е искал да наложи такава забрана, щеше да го направи на 19 ноември, когато е подписано постановлението за привличането в качеството на обвиняем на Цветанов. След като не го е сторила тогава, значи е приела, че няма смисъл от тази процесуална мярка. Г-н Цветанов досега е имал безупречно поведение: на три пъти се отказва от депутатския си имунитет, напускал е страната служебно и винаги се е завръщал. Предполагам, че с изявлението, което направихме след излизането ни от Столичното следствие, че завеждаме жалба в Страсбург за нарушение на правото на невинност, идва и отмъщението. Въпросите, които си задаваме са: Какво се случи от 8,30 до 10, 50 днес? Какво ново обстоятелство е възникнало, което е променило позицията на прокуратурата?"

 

Засега прокуратурата не дава отговори на въпросите на Менко Менков. На страницата й са посочени единствено мотивите за повдигнатото обвинение на екс вътрешния министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6612 |22.11.2013 Таня Андреева: Здравеопазването е пред разпад . 6| 5247 |21.11.2013 МО предоставило 36 военни имота на бежанците . 24| 4859 |21.11.2013 Цветанов: Разходите по полицаите са в пъти повече от предсрочните избори . 12| 4911 |21.11.2013 ДСБ: МВР призна,че нарушава закона със загражданията пред парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads