Реклама / Ads
16| 6587 |24.01.2014 НОВИНИ

М. Менков пред Фрог: Нарочно не са питали Калин Георгиев за СРС-тата на Цветанов

.
Бившият главен секретар Калин Георгиев е отказал да подпише СРС-та срещу екс шефа на БОП Орлин Георгиев, коментира пред Фрог нюз адвокат Менко Менков. По думите му от прокуратурата са знаели този факт още преди да бъде повдигнато обвинение на тогавашния вътрешен министър за неразрешени специални разузнавателни средства.
 

 

„Никой не попита Калин Георгиев в досъдебното производство защо не се е подписал. Не му казват въобще по кой случай го разпитват – за Флоров или Цветанов. И не неслучайно в списъка на лицата за призоваване в обвинителния акт Калин Георгиев изобщо не е посочен от прокуратурата за свидетел. От всички свидетели, които имаме, само Калин Георгиев и Цветан Иванов имат отношение към обвинителния акт”, коментира защитникът на Цветанов. 

 

Заради отказа на съдия Тони Гетов да си направи отвод по делото на бившия вътрешен министър, защитникът не е обнадежден, че ще спечели процеса. „Аз съм песимист за оправдателната присъда заради отказа на съдията да се отведе. Единственият начин той да опровергае съмнението, че делото ще се реши в полза на Цветанов заради приятелските му отношения с баща му, е да го осъди. Разбирате ли в какъв капан сме поставени?!” , обръща внимание Менков.

 

По думите му едва сега се разбира, че бащата на съдия Тони Гетов се е познавал с Цветанов. Този факт изплувал покрай една преписка за имущественото състояние на клиента му и съпругата му. 

 

„Имало е приписка срещу имущественото състояние на Цветан Цветанов и съпругата му, която е прекратена. Но миналата година, когато той пада от власт, тя отново е подновена. В момента е висяща. Данъчните са  изпратили доклад на прокуратурата, че няма достатъчно доказателства за извършено престъпление на Цветанов и съпругата му, което налагало да се продължава проверката, т.е. търси се под вола теле. В хода на тази проверка агенти на ДАНС са ходили преди около 2 седмици в Ботевград. Това няма отношение към предмета на доказване на делото, по-скоро към ситуацията как чак сега се разбира, че Цветанов е бил приятел с бащата на съдията. От ДАНС не са отишли в Годеч, където се намира вилата му в село Шума, а са отишли в Ботевград, защото строителната фирма на баща му, която е продадена, е ботевградска и затова са си помислили, че село Шума е в община Ботевград. Със строителство и с подобни неща ли трябва да се занимава ДАНС?! Става въпорс за национална сигурност!", коментира правистът.

 

Менков обясни още, че делото заради което са отказани СРС-та, е било оперативно. При него е било повдигнато обвинение. Повече подробности не каза, тъй като това е информация от разпита на Калин Георгиев, проведен при закрити врати.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 5154 |24.01.2014 Цв. Цветанов пред Фрог: Не съм приятел с бащата на съдията по делото . 12| 6541 |23.01.2014 Варненец не спира клозетния си протест пред МВР . 39| 7305 |22.01.2014 Стела Банкова за Фрог: Парламентът работи под диктовка на мафията . 28| 5282 |22.01.2014 ГЕРБ: Докладът на ЕК е по-критичен от предишните два

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads