Реклама / Ads
0| 5239 |16.10.2017 НОВИНИ

Mercedes-Benz показва един от най-скъпите автомобили на автосалона в София, Subaru с нов кросоувър

.
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz радва феновете си по време на Автосалон София 2017 с някои от най-актуалните модели. Компанията има нов представител в България – „СилвърСтарс Мотор”.
 

В София е изложен обновеният S-Class на Mercedes-Benz, който е най-успешният автомобил в този клас в историята с 4 милиона продажби. Луксозният седан е получил близо 6500 промени при фейслифта, като те засягат както външния вид, така и оборудването и двигателите. „Целта ни е да се утвърдим като №1 в луксозния сегмент, като нашите модели ще ни помогнат да направим това. Освен впечатляващи автомобили, предлагаме и подобрения в обслужването, което ще е на нивото на марката Mercedes-Benz”, коментира генералният директор на „СилвърСтарс Моторс” Ролф-ЮргенЗаерле.

 

След промените Mercedes-BenzS-Class е получил нова радиаторна решетка. При системите за безопасност и асистентите на водача вече е включена функция за автономно движение с възможност за престрояване и „общуване” с други превозни средства на пътя, както и функция за автоматично паркиране. Тя може да се активира от смартфона, като не е нужно шофьорът да бъде в колата. Сред обновените опции е и системата Energizing, която предлага редица 10-минутни програми за повдигане на настроението на вадача и пътниците. В зависимост от избраната програма автомобилът променя настройките на седалките (подгряване, вентилация и масаж), светодиодното осветление на салона (64 цвята по избор), климатика, включително с ароматизиране, и дори избира музикален съпровод.

На салона в София е изложен и Mercedes-AMG GT C Roadster, който е сред най-скъпите експонати с цена над 400 000 лева. С впечатляващия открит автомобил марката отбелязва 50-годишнина на спортното си подразделение AMG. То участва и в разработката на друг от експонатите – новият GLC 43 4Matic Coupе. Автомобилът комбинира спортно елегантен дизайн с впечатляващо представяне на пътя и предимствата на SUV-модел като позиция на седене, функционалност на интериора и възможности извън пътя. Моделът оборудван с 3,0-литров би-турбо V6 двигател, развиващ 367 к.с. и автоматична трансмисия 9G TRONIC с бърза смяна на предавките. Задвижването осигурява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди. Включена е и AMG-версия на системата за задвижване на всички колела 4MATIC с основна роля на задния мост при съотношение 31:69.

 

Купето предлага още независимото спортно окачване AIR BODY CONTROL, като клирънсът, в зависимост от терена, може да се променя с натискането на само един бутон. Любопитна новост е и купето на новото поколение на Mercedes-BenzE-Class. То е получило многокамерно пневматично окачване, което позволява избор между 3 варианта на твърдост. Има и опционална система DynamicSelect, при която водачът сам може да настройва всички системи на автомобила. В оборудването на салона на автомобила влизат още светодионо осветление в 64 цвята, а също така различни варианти на кожа, декоративни елементи от дърво и метал, 12,3-инчов сензорен дисплей на мултимедийната система и опционален приборен панел.

 

Напълно нов модел показва и Subaru чрез своя представител за България – фирмата „Субару Италия”. Това е кросоувърът XV, който съчетава смел нов дизайн и висококачествено мултифункционално шаси за движение по пътя и извън него. Новата глобална платформа на Subaru (SGP), заедно с BOXER двигателя, задвижването на четирите колела Symmetrical AWD и технологията EyeSightзa подпомагане на управлението, предлагат повече способности, по-добра динамика при шофиране, високи нива на безопасност и комфорт. Subaru XV се предлага с изцяло нова версия на 2,0-литровия 4-цилиндров боксер двигател с директно впръскване на горивото и още един 4-цилиндров 1.6 боксер двигател. Преработената трансмисия Lineartronic вече е стандартно с X-Mode, за да осигури още по-добро управление на колелата при хлъзгави повърхности и стръмни склонове. Буквално месец след представянето им на изложението във Франкфурт, в София са изложени още автомобили от моделна година 2018: спортната икона на Subaru – WRX STI, който разполага с подобрена 6-степенна механична трансмисия и преработен централен диференциал.

 

Комбинацията от новите високоефективни спирачки Brembo с 6 бутала и новите перфорирани спирачни дискове предоставя на WRX STI и по-добри възможности за спиране. С освежен облик, обновения Levorg, е оборудван с най-съвременните технологии за безопасност - интелигентно огледало за обратно виждане, камери, проектиращи предния и задния обзор на автомобила, повишавайки видимостта за предотвратяване на сблъсъци. Освен това Levorg е оборудван с LED предни светлини, които осветяват завоите, като автоматично насочват светлинния сноп в зависимост от положението на волана.

 

Универсалният Forester XTе модификация на бестселъра на Subaru в Европа. Моделът за 2018 г. вече се предлага с водещата технология за подпомагане на управлението, осигуряваща изключителни превантивни функции за безопасност. Forester добавя към подобреното си ниво на сигурност и камера, монтирана в страничното огледало на пътника, която помага на водача да маневрира в различни ситуации при затруднена видимост или при близко движение до обекти. На щанда присъства и неуморимият флагман на марката – Outback.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5607 |16.10.2017 Само във Фрог: Нито един преводач не иска да работи за Държавната агенция за бежанците . 0| 4872 |05.10.2017 Един глас не стигна на Десислава Попколева да оглави СГС . 2| 5755 |04.10.2017 Само във Фрог: Спрягат Калоян Топалов за шеф на единния антикорупционен орган . 0| 4308 |30.09.2017 Само един кандидат за лидерството на ДБГ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads