Реклама / Ads
14| 3988 |26.10.2015 НОВИНИ

Мерджанов: БСП си остава втора политическа сила

.
Атанас Мерджанов
Много социолози и изследователи вещаеха крах на БСП на тези избори. Той не се осъществи, а БСП си е втора политическа сила и единствената опозиция и алтернатива на управлението на ГЕРБ“. Това заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов.
 

Той подчерта, че сме станали свидетели на множество манипулации.

 

„Предупреждавахме за този хаос още в самото начало. Това, че се сринаха сървърите на ЦИК, ГРАО и МВР е един достатъчно показателен факт“, поясни Мерджанов. Той обясни, че по закон на подадените жалби трябва да се отговори в рамките на един час. „Цялата предизборна кампания премина в една доста криминална ситуация, като се започна от административния натиск, който се оказваше върху наши кандидати – за отказ от избори, заличаване на кандидати, купеният и корпоративен вот в деня на избора“, допълни Мерджанов. Според него има много сигнали, на които МВР и прокуратурата са имитирали действие, защото те са били насочвани в по-малките градове. „В големите градове, където ГЕРБ спечели, такива ситуации не бяха отразявани“, каза още той. По неговите думи големият политически смисъл на тези избори е бил дебатът за политика. „Това не се състоя, нито по време на кампанията, нито преди това. Ние практически видяхме отказ на кандидатите на ГЕРБ да участват в този дебат“, категоричен е зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ.

Атанас Мерджанов обясни, че личностите на БСП са били номинирани на база спазване на левите стандарти. „Дълг на всички нас, политиците, е да върнем политиката там, където й е мястото. Тя в момента отсъства. Свидетели сме на противоборства и компроматни войни по места“, заяви той.

 

Мерджанов е категоричен, че въпросът за отговорността ще бъде поставен след изборите и той няма да подмине нито националното ръководство, нито структурите по места. „БСП изпадна в една тежка ситуация на последните парламентарни избори и ако ние не вземем строги, дисциплиниращи, организационни, политически мерки, да изчистим имиджа на БСП, не можем да се надяваме на повишаване на доверието. Никой не може да ни упрекне за налагане на една или друга кандидатура, защото имаме разписани много процедури, които са публични“, каза още той.

 

По повод подадената ръка от АБВ за втори тур на изборите, Мерджанов коментира, че това звучи много фалшиво. „Една партия, която уж се самоопределя като лява, а участва в дясно правителство и споделя тотално дясна политика, за какъв тип съвместни действия можем да говорим?“, попита той. По неговите думи на много места точно АБВ е водила остра конфронтационна политика срещу БСП. „Няма да се откажем и ще си водим политическата битка с легитимните и законови средства“, заключи Атанас Мерджанов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4503 |25.10.2015 Гоце Делчев остава червена крепост . 5| 4227 |25.10.2015 Мерджанов: БСП са втора политическа сила . 8| 4475 |18.10.2015 Мерджанов: Инцидентът показва, че българската граница не се охранява добре . 15| 4659 |16.10.2015 Мерджанов: Случаен ли е патрулът, засякъл бежанците в Средец?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads