Реклама / Ads
5| 4316 |19.02.2016 НОВИНИ

Мерджанов: И неуспешен, вотът имаше смисъл

.
Атанас Мерджанов
„Въпреки че е неуспешен, първият вот на недоверие към правителството на Борисов имаше смисъл. Самият факт, че той беше подкрепен от три парламентарни групи, както и от независими народни представители, доказва, че има критична степен на доверие към това ръководство“.
 
Това заяви зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов пред Бтв. Според него фактът, че представители на мнозинството са критикували и отправили гневни забележки към дейността на министъра, също показва, че този вот има смисъл. „Политиката на ГЕРБ, водена в областта на здравеопазването, не е насочена към улесняване на достъпа на българските граждани до здравеопазване. Ние практически сме в една противоконституционна ситуация, в която затрудняваме, както пациентите, така и лекарите, а особено тежко е за болниците и здравното обслужване в отдалечените райони в страната“, коментира народният представител.

 

Мерджанов подчерта, че по време на дебатите за вота на недоверие министър Москов е бил изключително нервен и гневен, използвайки речник, чужд на нормалния политически език. „Представителите на правителството също бяха достатъчно изнервени от неговото поведение. Нека те да си преценят дали този министър може добре да се справя с този изключително важен сектор“, каза още зам.-председателят на левицата. Той е на мнение, че здравеопазването е Ахилесовата пета в политиката на ГЕРБ. „При предното правителство бяха сменени четири министри на здравеопазването. Очевидно е, че и този министър не се справя, както трябва“, категоричен е народният представител.

 

Атанас Мерджанов припомни, че са били предложени няколко теми за вот на недоверие. „Ще продължим да работим, но всичко това става след съгласие с останалите парламентарни групи, тъй като за искане на вот на необходими 48 подписа минимум“, допълни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4311 |19.02.2016 Вотът не мина, кабинетът оцеля . 11| 4219 |18.02.2016 Вотът на недоверие отложи делото срещу Сидеров и Чуколов . 8| 4689 |15.02.2016 Миков: Вотът на недоверие не е обречен . 8| 4288 |11.02.2016 Миков: Вотът на недоверие е политически. Здравето е ценност, не стока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads