Реклама / Ads
0| 4985 |09.07.2015 НОВИНИ

Мерджанов отговори на Андреев: Вие сте виновни за провала на съдебната реформа

.
Атанас Мерджанов
Управляващите отговарят за провала на поредната ялова „реформа” – съдебната, а опозицията има право да оспорва предлаганите решения и това не е повод за крайни политически обиди. Това се казва в изявление на говорителя на БСП Атанас Мерджанов.
 
Реакцията му бе продиктувана от медийните изяви на депутата от ГЕРБ Методи Андреев, който нарече БСП и други партии „организирана престъпна политическа група” заради отказ да приемат предложените от мнозинството промени в конституцията.

Ето пълния текст на изявлението:

 

Вече втори ден народният представител Методи Андреев оригиналничи по медиите, наричайки БСП и други партии организирана престъпна политическа група. Ние традиционно не обръщаме внимание на изявленията на политическия номад със скандалджийски нрав, изградил публичния си образ чрез досиета и прескачайки от партия в партия. Широкото им тиражиране обаче ни принуждава да защитим десетките хиляди наши членове и симпатизанти, които не са длъжни да търпят издевателства на свой гръб.

 

Повод за изстъпленията на известния политически ренегат, освен лошата му политическа култура, най-вероятно е отхвърлянето на предложенията за конституционни промени в специализираната парламентарна комисия. Явно е, че за г-н Андреев е трудно да приеме, че БСП е организирана политическа сила, особено на фона на нехомогенно и некоординирано поведение на мнозинството. Управляващите отговарят за провала на поредната ялова „реформа”. Не БСП е виновна, че нито правосъдният министър, нито подкрепящите го партии успяха да убедят обществото, професионалните гилдии и хората, че целят нещо повече от кадрово овладяване и политическото подчиняване на съдебната система.

 

Добре е г-н Андреев най-сетне да разбере, че БСП е избрала своето място извън това мнозинство. Ние ясно сме заявили своята позиция, че това правителство е неспособно да се справи с проблемите на страната. „Демократът” Андреев би трябвало да знае, че девизът „Който не е с нас, е против нас” не е присъщ за демократичните дебати, в които опозицията има право да оспорва предлаганите решения и това не я прави престъпна група. И най-накрая, да напомним на г-н Андреев, че годината не е 1997-а, а 2015-а и много реалности са различни, дори да разбираме, че осъзнаването на този факт може да е болезнено за него.

 

Настояваме ГЕРБ и Борисов да отговорят: Застават ли зад думите на своя народен представител? Считат ли споменатите от него партии за престъпни? Ако така разбират търсенето на съгласие, не бива да се учудват, защо не го постигат!

 

Настояваме ПП ГЕРБ да се разграничи от думите на своя народен представител Методи Андреев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8448 |09.07.2015 Методи Андреев: Не цитирайте деградирали авторитети като Близнашки . 0| 5289 |08.07.2015 Андреев: Партиите на Путин у нас са плацдарм на организираната престъпност . 0| 4998 |30.06.2015 Атанас Мерджанов: Хаосът в МВР е тотален . 7| 4052 |12.06.2015 Мерджанов: 5 министерства са виновни за инцидента в Анево

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads